tiistai 19. lokakuuta 2010

Braunschweig after dark

Parit syksyisen koleat ellei suorastaan kylmät illat on vietetty ulkosalla kameran ja gorillapodin kanssa taapertaen. Kuvasatoa seuraa sen pidemmittä esittelyittä.

Hämärää

Kohti valoa

St. Andreas (korkeus: 93 metriä)

Burgplatz näkyy

Burgplatz

Burglöwe sekä Dom

Rathaus

Vasemmalla osa Domin valaistusta

Rathaus

Mainos

Schloss Arkaden

Staatstheater

St. Katharinen

Landessparkassen torni

Tornin vieressä on hieman erityylinen saman pankin rakennus.Vanha rautatieasema.

 Landessparkasse (Alter Bahnhof)

Altstadtmarkt

New Yorker

Skyline (2400x673)

Lopuksi vielä making of... tyylinen kuva. Gorillapod kiipeilee ohuessa vaakasuorassa kaiteessa. Useammin kuitenkin pystysuorassa liikennemerkissä tai muussa ohuehkossa pylväässä. Viritelmä herättää huomiota. Eräs vaari innostui kommentoimaan, että yhdistelmäni on kuin gorilla nähtyään sen liikennemerkissä kiipeilemässä. Onhan se jo ihan tavaramerkkinsä puolesta, mutta tuskin vaari sitä tiesi. Enempää en vaarista ymmärtänyt vaikka kaikenlaista yritti... saksaksi.

Behind the scenes

Gorillapod kulkee helposti mukana, mutta on sillä huonojakin puolia. Omilla jaloillaan seisoessa se vaimentaa värähdykset turhan hitaasti: välillä ei tuntunut 12 sekunnin laukaisuviive riittävän ja ihan joka paikassa ei ole tolppaa johon gorillan sitoisi. Hyvänä esimerkkinä Braunschweigin vanha kaupunki. Toisaalta esim. liikennemerkit eivät ole välillä kovinkaan jämäkästi maassa, joten tuuli pääsee heiluttamaan niitä ja siinä samalla sitten kameraa. Kesken 10 sekunnin valotuksen sillä on väliä. Lisää ongelmia aiheutti, että pallopään ja jalustan välinen kiinnitys löystyy usein. Ei paljoa, mutta sen verran, että sillä voi olla väliä. Ja meneehän tuon paikalleen virittämiseen aikaa, vaikka opin jatkuvasti nopeammaksi.

Keveydellä ja pienellä koolla on hintansa. Perinteinen parikiloinen muutaman sadan euron jalusta olisi toiminut paremmin, mutta viitsiikö sellaista roudata kaikkialle esim. pidemmillä matkoilla? Ja miten sitä roudaa? Gorillapod menee helposti reppuni sisälle. Ihan kiva härveli. Kannatti hankkia.