sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Lauantaista linnustusta

Lauantaina piteli ilmoja ja käteen tarttui kamera telezoomilla varustettuna. Kohteeksi valitsin linnut, koska niitä löytyy lähistöltä ja tavoitteeksi kuvata niitä lennossa. Tavoite on kova, sillä hyvin nopeasti liikkuvaan kohteeseen on hankala tarkentaa ja liikkeen pysäyttäminen vaatii suurta suljinnopeutta. Lisäksi pitäisi päästä riittävän lähelle.

Alussa piti kuvata kukkasia, mutta hetken kuluttua alkoi hahmottaa missä paikalliset linnut liikkuvat eniten ja mitä ne siellä tekevät.

Mustarastasnaaras

Mustarastasnaaras

 Orava tarkkailee tilannetta

Pahoittelen seuraavan kuvan poikkeuksellisen huonoa laatua, mutta näillä oli vauhti päällä ja niitä joutui seuraamaan kallioisessa maastossa melko vauhdikkaasti.

 Mustarastaiden reviiritaistoa

Saatoin viime perjantaina olla kyseisessä koneessa

Tiaisten liikkumisen kuvaaminen on yleensä toivotonta yrittämistä, koska ne singahtavat paikasta toiseen aivan älyttömällä nopeudella. Nyt kuitenkin männyissä oli ruokaa tarjolla, joten niitä pörräsi siellä ympäriinsä melko ennalta arvattavasti ja avoimesti. Piti vain toivoa, että edes yksi lintu tulisi tarpeeksi lähelle ja että hiipuva valo riittäisi.

Sinitiainen

Sinitiainen roikkuu männyssä ja katsoo väärään suuntaan

Sinitiainen

 Lentoonlähtö

Ja roikkuu jälleen...