sunnuntai 9. marraskuuta 2014

San Francisco - Osa II

Pitkä "noin viikko" on vierähtänyt Alcatrazin jutun julkaisun jälkeen, joten jatketaan San Franciscon kiertämistä Aquatic Coven rannalta. Ranta on osa merenkäynnin historiallista kansallispuistoa, joten sieltä näkee wanhoja laivoja. Niistä suurin on Fregatti vuosimallia 1886.

Puiston edustalta lähtee Cable car Powell & Market streetille, mutta jonot olivat jälleen aivan valtavat. Onneksi muutaman korttelin päässä, Taylor & Bayn risteyksessä, on toinen pääteasema, josta pääsi lyhyemmällä jonotuksella kyytiin ja kohti Powell/Markettia, jonka läheisyydessä hostelli sijaitsi. Halusin ehdottomasti sivuroikkujan paikalle ja onneksi myös pääsin siihen. Keskellä istuminen olisi ollut liian tylsää ja kuskin vieressä roikkumalla pääsi lisäksi seuraamaan kuskin työskentelyä. Cable carin hallintalaitteet koostuvat kolmesta vivusta ja voimanlähteenä toimii kiskojen välissä liikkuva ketju tai jokin sen tapainen, mihin vaunu kiinnittyy halutessaan eteenpäin. Pääteasemalla kuski ja apumies kääntävät vaunun työntämällä sen karusellissa ympäri.

Seuraava päivä valkeni aurinkoisena. Itsenäisyyspäivän vuoksi bisneskeskusta oli hiljainen ja autio. Rannan lähellä laitureilla ja teiden varsilla sen sijaan riitti juhlijoita ja ohjelmaa. Päivällä tuli vaellettua ympäriinsä kunnes illaksi jämähdettiin ensin parille kun löytyi baari mihin mahtui sisälle. Sen jälkeen musiikkia ja ilotulitus lahden yllä samaisessa puistossa kuin mistä tämä juttu alkoi. Hyvä päivä.

Lokki biitsikävelyllä

Fregatti vuosimallia 1886

Horisontissa Golden Gate -silta

Cable car lähtee Hyde & Beach kääntöpisteeltä

Jykevän näköinen ratikka

Fishermans wharf

Cable caria ajetaan vipujen avulla

Näkymää cable carin sivuroikkujan perspektiivistä

Erittäin hieno julkisivu


Autio bisneskeskusta

325 metriä korkea Transamerica pyramid

Jeremiah O'Brien

Katunäkymää asuinalueilla

Hippidodge?

Sentinel Building

Historiallinen monumentti

Itsenäisyyspäivän juhlijoita rantapuistossa

Livemusiikkia rantapuistossa

Ilotulitteita sumupilveen


Seuraavaksi tulossa näkymiä ja tunnelmia Atlantin rantaa pitkin kulkevan Highway 1:n varrelta kun matka jatkuu pikkuautolla kohti Los Angelesia. Hieno tienpätkä...