perjantai 26. kesäkuuta 2015

Tallinn

Etelä-Helsingin vapaakauppavyöhykkeellä nähtyä. Tuli käytyä lähes ilmaisella päiväristeilyllä alkoholipitoisia juomia metsästäen... kuten valtaosa matkustajista tuppaa tekemään. Panen maistuvaa olutta kotona, joten bulkkilager ei pysty kilpailemaan edes halvalla hinnallaan. Sen sijaan Viron alati kasvavat pienpanimotuotannot kiinnostivat ja niitä kartutettiin parissa wanhan kaupungin pikkuliikkeessä: Öllepood Pothouse ja Drink Shop. 

Näistä ensimmäinen on hyvin hyvin pieni huone, jonka seinät ovat täynnä olutta ja jälkimmäinen on vähän suurempi. Molempien yhteydessä on myös baari. Pikkukauppojen ja miksei ihan suomalaisten markettienkin kohdalla kannattaa tarkistaa pullojen bäst föret. Itse tietysti uutuuden hekumassa tuon unohdin ja ostin yhden, jossa päiväys mennyt. Pienpanimo-olut ei irtoa halvalla Virossakaan. 0,33l pullo irtoaa noin 2,5 - 3,5 € hintaan sisällöstä riippuen. Vertailun vuoksi edellinen itse tehty IPA (Wappu IPA) oli noin 1,5 €/l, taatusti tuoretta ja keräsi kehuja niiltä joille sitä wappujuomaksi jaoin.

Reissun lopuksi tuli käytyä myös Superalkossa, josta matkaan tarttui 24-pack lonkeroa. Olen sittemmin huomannut, ettei lonkero enää maistu. Perhana, juoksin salkku kainalossa ja 10+ pulloa repussa lähes koko matkan Superalkosta terminaalille, että ehtisin laivaan ja sitten ostos ei edes maistu. Aina ei voi voittaa, mutta toivottavasti edes kunto kasvoi marginaalisesti.

Mahtaisikohan kelvata kissalle?

Portti Wanhaan kaupunkiin

Mikä tää on? Tahtoo tälläsen syystä että cool.

Moottoripyörä sivukadulla

Maalari

Näköalapaikka muurin päällä

Pyhän Nikolaoksen kirkko - ilmeisesti taidemuseo nykyään

Aleksanteri Nevskin katedraali

Lisäaineita kahviin?

Pikk

Riksat torilla

Hare hare!

Drink Shopin valikoimaa

Hieno ovi

Müürivahe. Oikealla kanta-asiakas.

Läpikulku

Superalko

Viking XPRS