sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Helsinki Beer Festival 2016

(Kuva)raporttia Helsinki Beer Festivalilta. Disclaimerina, että mitään sisältöä ei ole sponsoroitu. Tänä vuonna menin sisälle omilla rahoillani ja kaikista juomista on maksettu käypä hinta. Tänään tosin selvisi junnukiekkoturnauksen yhteydessä, että Reittausblogin edustajana ois voinut päästä kunhan olisin huomannut tapahtumaan menemisestä kyseisen blogin gurulle ajoissa mainita.

Hinnoista puheen ollen sisäänpääsy maksoi 17 € (12 sisään + 3 narikkaan + 2 lasi jos sen palautti, 4 jos piti). Juomat maksettiin erikseen ostetuilla poleteilla. 2 dl maisteluannos maksoi tyypillisesti 2-4€.

Tapahtuma ei siis ollut ihan halpa, mutta rakkaudesta lajiin tuli mentyä. Toisaalta hinta piti tungoksen aisoissa: tapahtumassa mahtui liikkumaan ja jonot olivat lyhyehköt kaikkialle. Mukaanlukien lasinpesupiste, vessat sekä erillisen maininnan arvoisena vesipiste. Istumaankin pääsi, joskin neljän hengen ryhmästä joku päivysti aina pöydässä kun muut haki lisää nestemäistä. Yleinen tunnelma tapahtumassa oli mielestäni hyvä. Viihdyin.

Nestemäisistä puheen ollen mikään maistamistani oluista ei varsinaisesti noussut ylitse muiden. Jotain pitää kuitenkin esille nostaa, joten annetaan kunniaa saksalaiselle Gutmann Untergärigille, joka vakuutti raikkaalla ja puhtalla purennallaan sekä Stallhagenin Raspberry stoutille, koska siinä oli vadelmalla maustaminen mennyt aivan nappiin. Maustaminen voi olla vaikea laji voimakkuuden suhteen, mutta tässä oli mielestäni oikea tasapaino löytynyt. APA & IPA osastolla allekirjoittanutta on hankalampi häikäistä, koska niitä tulee kotipanimossa eniten tehtyä ja niihin on ehkä pikkasen turtunut.

Sen enemmittä puheitta alla on kuvasaldoa illalta. Välineinä pieni NEX-6 Sigman pienellä 19 millisellä laajakuvalla varustettuna. Kevyesti liikenteessä keskellä alkuiltaa. :)

Kaapelitehtaan sisäänkäynnillä.

Yleiskuva hallista heti sisäänpääsyn jälkeen.

Olarin panimon tiskillä. Lasissa Saison, joka oli ihan jees, mutta... ihan jees.

Heikki Kähkönen vetämässä maistelusessiota.

 Saksaosastolta sai mm. wurstia.

Saksalaisten oluiden tiskillä oli sivukaupalla valikoimaa.

Gutmann Untergärig kaatumassa puoliksi kaverin ja puoliksi omaan lasiin.

Kotiolut oli esillä.

Fat Lizard Brewingin tiskillä. Vasemmassa laidassa Randalizer tuomassa lisää hedelmää olueeseen.

Pietarilaista olutta. Näitä oli myös hanassa. Blond oli maistuva.

 Rekolan Panimon mobiilitiski.

 Keuda tarjoilemassa juomia ja mainostamassa opetustaan.

Helsinki Long Drink näyttää herkulliselta (jäi testaamatta)

 "Lääkäri" tarkastamassa oluenystävän tilannetta.

Radbrewn tiskillä.

Stallhagenin tiskillä. Raspberry Stout jäi mieleen juuri sopivasti maustettuna.

Bingovoittoa ei pöytäämme tullut.

 Lapin Voiman tiskillä keskustellaan muinaisoluesta.

Secret Enigma ei kuulemma ollut korkeaan hintaansa nähden häikäisevä. 22% on kantavierre tjsp. Ei siis alkoholipitoisuus, joka oli jossain 9% tietämillä.

Helsinkiläisen Humalove Brewingin tarjontaa.

Musiikkia hallissa, jonka akustiikkaa voisi kuvailla huonoksi.

Loppukevennyksenä havainto Kitty's Public Housen seinältä.