lauantai 14. elokuuta 2010

Braunschweig kuvina

Taapersin päivällä useita tunteja ympäri nykyistä asuinkaupunkiani ja otin kuvia... paljon kuvia. Kaikkia en tähän laita, mutta tämä bloggaus saattaa sisältää enemmän kuvia kuin jaksat katsoa. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla. 1024 pikseliä pisin sivu, ellei toisin mainita. Neljäntenä kuvana oleva toteemipaalu yrittää selvästi kertoa jotakin, joten yksityiskohtien vuoksi laitoin siitä isomman kuvan.

Täällä asutaan. On se hieno...
Teknillisen yliopiston kenties edustavin rakennus. Suurin osa muista on betonielementtiä

Heinrichsbrunnen. Taustalla St. Katharinen. Vakaalla kädellä otettu HDR-kuva
Toteemipaalu Rathausin vieressä yrittää kertoa legendaa (2000px)
Rathaus. Hidas kuvaaja missasi ohi pyyhältäneen Porschen... darn.

Bezirgsregierung eli käsittääkseni jonkinlainen virastotalo Rathausin vieressä.

Dom St. Blasii. Muinaisten mahtimiesten hautapaikka.
Tähän väliin pieni historiatauko.

"Otto IV was the son of Henry the Lion and was crowned, as the only Guelph ever, Emperor of the Holy Roman Empire on the 4th of October 1209. He came from one of the most influential and powerful families of his time. He found his final resting place in the collegiate church of his father which is today St. Blasii Cathedral. His parents and his first wife, Beatrix, are also buried there."
http://www.braunschweig.de/english/city/welfen/startseite_kaiserstadt_otto_iv.html

Tuomiokirkkoon pääsi ilmaiseksi sisälle, joten pitihän siellä sitten käydä. Sisälsi yllättävän vähän blingiä ja Otto IV:n hauta tuli nähtyä. Hieman yllättävää tuossa kirkossa oli, että aivan edessä, keskeisimmällä ikonipaikalla oli lohikäärmeen keihästystä, eikä Jesseä näkynyt. Mahtimiehiä tosiaan! (pahoittelen kuvanlaatua)

Dom St. Blasii. Mahtimies keihästää loharin etuseinän keskimmäisellä ikkunapaikalla!
Domin viereisellä aukiolla olisi ollut leijonapatsasta ja historiallisia rakennuksia, mutta siihen keskelle oli rakennettu värikkäistä pressuista jonkinlainen kesäteatteri(?) siten että aukion reunoja pitkin pääsi kulkemaan. Aika ahtaat paikat ottaa kuvia ja leijona oli ilmeisesti teatterin sisäpuolella. Päätin lähteä seikkailemaan kävelykatuja vanhan kaupungin keskelle. Vanhan seassa on aika paljon uutta, koska suurin osa Braunschweigistä pommitettiin atomeiksi 2. maailmansodassa.

Vanhaa kaupunkia
Paikallisen jalkapallojoukkueen (3. div) väreissä oleva peura
Aikani taapperrettuani löysin jälleen valtavan kokoisen kirkon (St. Petri), jonka korkean tornin huipulla oli kukko. Tornissa oli myös korjaustelineet, joten remonttia pukkaa. Eikä siinä vielä kaikki. Hetken kuluttua löysin jälleen uuden valtavan kokoisen kirkon (St. Martini). Itseasiassa nämä oli todella helppo löytää, sillä ovat selvästi muita rakennuksia korkeampia. Hieman kyllä ihmetyttää mitä järkeä on rakentaa näin monta valtavaa kirkkoa lähes vieretysten. Pienempiä oli seassa, mutta niitä viitsi edes mainita. On siinä saanut kansaa riistää tai aivopestä.

St. Martini - Kirkko, joka sisältää runsaasti blingiä, sekä Jessen.
St. Martini sisäänkäynniltä
St. Martini - Mahtimies ratsastaa ja aikansa romanikerjäläinen jää jalkoihin
St. Martinin vieressä on vahna kaupungintalo (altstadtrathaus). Vaikuttava näky.

Altstadtrathaus
Edellisen kuvan pakettiauto liittyy tähän toriruuhkaan.

Altstadtmarkt. Yli 700 vuotta vanha kauppatori.
Modernimpaa menoa melko lähellä wanhaa toria. Valtava näyttö (ei siis mainoslakana) lasirakennuksessa.

Lähdin käymään myös vähän kauempana kävelykeskustasta ja törmäsin wanhan kirkon lisäksi tähän pubiin:
why not, tosin tosta pilseneristä en vielä tiedä. Täytynee testata.
Mainiosti koristeltu talon pääty

 Bürgerparkista löytyi jonkinlainen jäävuori
Torni Bürgerparkissa
Schloss Arkaden - Mahtisuvun linna, joka pommitettiin 2. maailmansodassa. Jäännökset purettiin ja pari vuotta sitten rakennettiin uudelleen valtavaksi ostoskeskukseksi.
Kuva lähempää pääsisäänkäyntiä
Schlossin vieressä oleva suuri tavaratalo. Ostin sieltä eilen patalaput. :)
Happy Rizzi Haus, jonka takana jälleen yksi uusi valtava kirkko (St. Magni)
Kierros jäi hieman kesken, koska tilasin mäkkäristä chiliburgeraterian käyttäen vain saksaa ja sain sen yllättäen mukaani. Tarkoitus oli syömisen jälkeen mennä kämpälle St. Andreaksen kautta, mutta täytyi jatkaa kierrosta kyseiselle kirkolle kämpän kautta kiertäen. :D

Asunnolta lähtiessäni päätin mennä kirkolle kiertotietä ja päädyin Gaussin patsaan kautta puistoon. Itseasiassa ennen patsasta oli ensimmäisen maailmansodan saksalaisen jalkaväkireservi divisioonan sankarimuistomerkki sekä kumpu, jossa oli pupuja.

Gauss
Puiston penkkejä.

Puro
St. Andreas
Parkkipaikkataidetta
Loppukevennyspupu
Loppua kohden kuvatekstit lyhentyivät dramaattisesti. :D
Toivottavasti tuo erittäin nuori citykani(?) selvisi ilman suurempia henkisiä vammoja kuvaajan lähentelystä. Simmut kiinni ja korvalla kuuntelee mitä kameramies tekee vain kymmenien senttien päässä. Kamera taisi käydä noin kymmenen sentin päässä. Ostoslistalla on pidempää putkea kameran nokalle.

Tekstiä editoidessa on siemailtu Neumarkter Lammsbräu Weisseä. Ympäristöystävällinen vehnäolut Baijerista. Ihan jees, mutta parempiakin löytyy lähikaupasta halvemmalla. Tämän ostin kuvaus/tutkimusmatkailukierroksen puolivälissä erään tavaratalon, minkä nimeä en juuri nyt muista, ruokaosastolta. Siellä oli myös pari muuta Lammsbräuta, niitä voisi testata.