perjantai 11. heinäkuuta 2014

Barcelona - Osa I

Barcelonassa oli toukokuun loppupuolella konferenssi johon osallistuin. Pitkältihän näissä menee aika konferenssipaikalla, mutta ehti kaupungillakin pyörähtää. Barcelona on roomalaisten perustama, joten historiaa paikkakunnalla riittää. Kaupungissa on 1,6 miljoonaa asukasta, mutta kaupungin rajat ovat hyvin tiukasti vedetyt. Kun lasketaan saumattomasti kaupunkiin liittyvät naapurit mukaan saadaan kokonaisuudeksi laskentatavasta riippuen 4,6 tai 5,6 miljoonaa. Iso paikka siis.

Netin syövereissä varoitetaan taskuvarkaista, mutta normaalisti kamoistaan huolta pitäen ei mielestäni pitäisi olla ongelmaa. Kaupungilla kun näki hyvin leväperäisesti omaisuudestaan huolta pitäviä ja hehän ovat taskuvarkaiden ensisijaisia kohteita.

Aloitetaan legenda Palau de Conrgressos de Catalunyalta, joka voitti 2001 kansallisen arkkitehtuuripalkinnon. En tiedä miksi, koska kyseessä on melko ruma betonirakennus... näytän sen sijaan rakennuksen puutarhan palmuja. Ne on sentään hienoja. :) Konferenssiin liittyvät yleiskuvat ensin ja sitten kaupunkivaellusten pariin.

Palmut rivissä

Takarivissä kuvaamassa

Jauhetta munissa

Paikallinen erikoisuus - jalkoja on kaikkialla

Illalliskuljetusta odottamassa varsin hulppeassa aulassa

Can Magi, virallisen illallisen tapahtumapaikka vuorten takana

Valkoista ja punaista (sekä cavaa ja vettä kuvan ulkopuolella vieressä)

Can Magin suuri sali

Barcelona on täynnä hienoja graffiteja. Hotellini lähistöltä löytyi alla oleva, joka mielestäni edustaa Kekkosta. Tekstien mukaan kyseessä on kuitenkin Kekkosen klooni, Salvador Espriu, joka lähetettiin Kataloniaan runoilijaksi kun havaittiin että voi olla vain yksi Kekkonen.

Kekkonen? Salvador?

Juomapuoli on tietysti aina tärkeää. Paikallisia viinejä pääsin maistelemaan konferenssin illallisella, mutta pyrkimyksenäni on maistella paikallisia oluita kun mahdollista. Espanja ei ole oluistaan tunnettu, mutta jotain hyvää löytyi: Voll-Damm Doble Malta. Nimensä mukaisesti maltaisuutta on runsaasti. Todella hyvää juomaa. Samalla löytyi myös erinomainen chiliburger.

Bock Damm on OK, Voll-Damm on maltaista mahtia

Chiliburger - matkan paras ruoka

 Metro on kätevä tapa liikkua

Ainoa paikka, jossa oikeasti kävin sisällä saakka oli Park Guell, joka on Antoni Gaudin luomus ja jonne päästetään sisälle rajatusti ihmisiä. Olikohan se nyt 400 vai 500 joka puolituntinen. Puisto on osa UNESCOn maailmanperintökohdetta "Antoni Gaudin työt". Gaudilla oli kieltämättä värikäs mielikuvitus, joka siirtyi hänen töihinsä.

Park Guell

 Rappukäytävä Park Guellissa

Näkymä keskustan yli Park Guellista

Seuraavaksi kaupunkinäkymiä pääasiassa vanhan kaupungin lähistöltä. Vanhasta kaupungista satuin löytämään orgaanisiin viineihin erikoistuneen liikkeen. Sieltä sai kätevästi tuliaiset ostettua. Kaupungin parhaaksi väitetyn viinikaupan sijainti oli suht. lähellä, mutta sinne ne lopulta koskaan ehtinyt. Vanha kaupunki on ahdas, pääosin kävelykatuja, joskaan ei mitenkään antiikkisen näköinen.

Sedät pelaamassa petankkia

Placa Reial

Kataloniassa ollaan

Täti myy pulunruokaa turisteille ja pulut kiittävät hyvin runsaslukuisesti

Jalkapallokaupunki

Happy pills :)

Vanhan kaupungin kujilla

 Räväkät mallinuket

Orgaanisten viinien erikoisliike Can Cisa

Vanhaa kaupunkia

Vanhassa kaupungissa on aukkoja

Hienoja grafiitteja on kaikkialla

Vaikuttaa vaaralliselta kadulta

Venesatamassa

Auringonlasku rantapuistossa