keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Pori

Loppukesän 2016 tapahtumien läpikäyntiä edelleen.

Raumalle tuli mentyä mustan pitsin yöhön. Ajattelin jo etukäteen samalla käydä myös Porissa kun edellisestä vierailusta oli vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Onnibussilta oli ajoissa ostettu edestakainen lippu krapulapäivälle. Porissa ehtisi suunnitelman mukaan viettää noin neljä tuntia ja hintaa edestakaisin tuli muistaakseni vähemmän kuin yhdensuuntainen erillislippu paikallisliikenteellä Espoosta Helsinkiin. Ei paha! Suunnitelmassa tuli myös pysyttyä.

Saapuminen suoritettu aseman kautta.

Muistikuvieni Pori ei ollut erityisen nätti paikka. Eikä ole edelleenkään. Kauppatorin seutu on yksi rumimmista koskaan näkemistäni. Ei voi käsittää päättäjien ja arkkitehtien ajatuskulkua, mutta samapa tuo kun harvemmin sitä tarttee itse katsella. Tiesin saapuvani kaupunkiin nälkäisenä, joten olin jo etukäteen katsellut ruokapaikkoja ja päätynyt Blind Burgerin kokeilemiseen. Kannatti. Hyvää mättöä!

Yrjönkatu on "kaunis" kävelykatu.

Blind Burgerin hyvää mättöä. Paikallista olutta ei valitettavasti tuolloin ollut.

 Porin Kauppatori.
On se vaan niiiin kaunis vaikka katsoisi keskeltä mihin tahansa suuntaan paitsi ylös. :D

Seinämaalaus Valtakadulla.

Porin keskusta alkaa muuttua nätimmäksi kun pääsee Etelärantaan. Raatihuone ja korttelin toisella puolella aukeava näkymä Kokemäenjoelle ovat piristäviä tuulahduksia harmaan betonin jälkeen. Raatihuoneenpuistossa tuli tovi möllötettyä sateenvarjon alla kun kaatosade pääsi yllättämään. Onneksi kyseinen puisto oli kaupungin kuumin pokemonmesta ja tuolloin pelin ollessa tuoreehko, oli lureja runsaasti paikassa, josta ylsi muistaakseni neljään stoppiin kerralla. En ollut ainoana paikalla.

Ilman kirkastuttua suuntasin Taavin yli Kirjurinluotoon, josta bongasin muun muassa tuiman kukon ja pari naakkaa. Neljä tuntia on lyhyt aika, joten hetken päästä pitikin jo suunnata Beer Huntersin panimoravintolan kautta bussiasemalle. Beer Hunters löytyy Kauppatorin laidalta. Heillä on terassikin, mutta en oikein ymmärrä miksi kukaan haluaisi istua siinä liikenteen pakokaasuissa katsomassa torin kuvankaunista arkkitehtuuria. Valitsin pehmeän sohvan ja jotain keltaista paikallista nestettä. Hyvältä maistui!

Patsas Keski-Porin kirkon kulmilla.

Porin raatihuone.

Vanha Puuvillatehdas Etelärannalta kuvattuna.

Taavi on silta.

Suihkulähde Kirjurinluodon kärjessä.

Kukko Kirjurinluodossa.

Naakka actionia Kirjurinluodossa.

Jenkkirauta Kauppatorilla.

Muflonia muflonilasissa paikanpäällä Beer Huntersilla.

Porin noin neljätuntinen oli siinä. Kiva käydä, mutta heti ei ole kiire takaisin.

Ei kommentteja: