sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Achtung! Wasserschade!

Tapahtuipa kerran apinakallion paratiisissa tammikuun loppupuolella.

Affenfelsen

Vettä tunkeutui läpi katosta. Vanhat paikkausjäljet paljastavat, että kyseisistä kohdista on ennenkin puskenut vettä. Itseasiassa nuo kohdat maalattiin muuttoni jälkeen kun kävin sönkkäämässä sedälle (Hausmeister) saksaa katon karmeista, mutta kuivista, jäljistä. Jälkikäteen voisi veikata, että edellinen asukas päätti poistua vesivahingon vuoksi... hmmm... noh, joka tapauksessa tämän kertainen vuoto oli kertaluokkaa vakavampi. Kuva on otettu muuttopäivän aamulla.

Vettä puskee läpi

Paria viikkoa ennen yllä olevan kuvan hetkeä alkoi katossa näkyä "uuden tulemisen" jälkiä, joten otin kuvan ja kävin jälleen sedän vastaanotolla tarjoamassa mahtavaa saksaosaamista (parempaa kuin edellisellä kerralla). Noh, vika "korjattiin" eli löysät pois ja maalia tilalle. Tästä viikko ja piti jälleen käydä sedän vastaanotolla. Samalla päätin käydä myös asuntotoimistolla kysymässä muuton mahdollisuudesta. Seuraavana viikonloppuna vettä valui jo seinää pitkin, joten maanantaina, tammikuun viimeisenä päivänä, aamulla työpalaverin jälkeen piti juoksennella asuntotoimiston ja Hausmeistersedän toimiston väliä edestakaisin yrittäen saada jotain tapahtumaan. Mainittakoon, että Hausmeisterillä ei edelleenkään ollut minkäänlaista aavistusta siitä mistä sitä vettä oikein tulee. Yläkerrassa oli kuulemma kaikki ok. Lopulta sain saman aamupäivän aikana vuokrasopimuksen ja avaimet vastaavan tyyppiseen kämppään viereisessä rapussa.

Hyvä niin sillä edellisessä oleskelu ilman riittävää tuuletusta alkoi tuntua keuhkoissa ja silmissä. Toivottavasti mitään pysyvää vahinkoa ei ehtinyt syntyä kämpässä asumisen aikana. Saattoihan siellä jotain pientä leijailla ilmassa jo edellisen vahingon jäljiltä.

Uusi on tosiaan lähes identtinen vanhan kanssa. Sama pohja, samat fantastisen ihanat ruskea/beiget kalusteet jne., mutta pieniä eroja on. Esim. jääkaappi ja keittolevyt ovat erilaiset, myös suihkutila on hieman erilainen.  Pääasia kuitenkin, että asunto on kuiva. Yhdeksäs kerros, käytännössä seitsemäs kun kakkonen on pohjakerros, takaa näkymät vastapäätä olevien talojen yli. Keskusta on valitettavasti toisessa suunnassa. Ikkunassa on mustia läiskiä ulkopuolella. Jos katsot ensimmäistä kuvaa ja talon katonrajaa niin syy selvinnee.

Paikatun näköinen

Liikennemelu on korkeammalle muuttamisesta huolimatta itseasiassa kovempi kuin edellisessä, koska toinen ikkunoista ei sulkeudu täysin tiiviisti. Muuton kohdilla "korjasin" väsyneenä ongelman käyttämällä voimaa. Menihän se paremmin kiinni, mutta nyt hieman pirteämpänä olen viikonlopun aikana tutkiskellut miksi melua on silti enemmän kuin naapurin kämpässä. Ikkuna ei sulkeudu täydellisesti, koska välissä on törröttävä ja vääntynyt ruuvi. Ikkuna kusi jo ennen muuttoani, joten kiistän syyllisyyteni liiallisen väkivallan käytöstä huolimatta! Itselläni ei valitettavasti ole kyseiseen tähtipäiseen ruuviin sopivaa avainta, joten pitänee tehdä vikailmo ja toivoa, että ongelma korjataan.

Käyttämätön, onneksi!

Loppuun kaapin kätköistä löytyvä olutkellarin alku.

Aarteet kaapin kätköissä