sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Hanöversch

Lauantai 22.1. Ei ole ilmoja pidellyt, joten suuntana on Hannover ja teemana olut. Hanöversch on paikallista olutta, minkä bäst före on, ainakin pilsenerin kohdalla, käsittääkseni vain kolme viikkoa.  Tehty nautittavaksi tuoreeltaan! Hanöversch oluita on tarjolla Hannoverissa panimon ravintolassa, mikä on samalla jonkinsortin klubi. Vierailuni osui päiväsaikaan, joten klubipuoli oli kiinni ja screeniltä näytettiin Bundesliigan paikallispeliä, mahtia! Suuri miinus huonosti merkityistä olutvaihtoehdoista. Kunnollinen, selkeästi nähtävissä oleva juomalista puuttui tiskin läheisyydestä eikä pöydillä ollut vihkonenkaan ollut kovin informatiivinen!

Hanöversch Dunkel

Hanöversch Pilsener on suodattamaton 4,7% ABV pilsener. Väriltään appelsiinimehumaisen keltainen tiivillä valkealla vaahdolla varustettuna. Tuoksua irtoaa nihkeästi pyörittelystä huolimatta. Suutuntuma on vetinen ja hiilihappoja ei tunnu olevan tarjolla. Maun alku on vaisu, alun jälkeen esille nousee appelsiinimaisuutta (sekä hieman ananasta?) ja jälkimaussa kenties hieman sitruunaa. Lopun katkeruus on pilseneriksi mielestäni vähäistä. Helposti nautittavaa juomaa. Sanoisinko, että 2,75/5

Hanöversch Dunkel on väriltään samean ruskeaa pienellä valkealla vaahdolla. Nenään ei tästäkään tunnu irtoavan juuri mitään vaikka kuinka pyörittelisi. Suutuntuma on vetinen ja hiilihappoja ei juurikaan ole. Maku on aivan alkuun tässäkin vaisu, mutta sitten esille nousee maltaisuus ja hieman paahteisuutta. Katkeruutta on tarjolla heikonpuoleisesti. 4,5% ABV. Helposti juotavaa tämänkin. Hieman parempaa kuin pilsener. 3/5.


Muihin aiheisiin. Muutama snapshot tuli otettua sieltä täältä kun kaupungilla taapertelin.

Hannoverissa on oopperataloa vastapäätä kenkäkauppa, Al Bundy shoe outlet, joka ottaa melkoisesti vaikutteita muinaiselta komediasarjalta. Ei näin. Eeieieih! :D

Epic fail

Kalman kalpealla sedällä on luuranko reppuselässä.

Marktkirche

Lauantai oli jalkapallopäivä. Huomasin sen Hannoverin Hauptbahnhofille saavuttuani erittäin kovaäänisestä siniasuisten kuorosta sekä kymmenistä mellakkavarusteisista poliiseista.

Schalken faneja saattamassa rautatieasemalla

Fanit taapersivat kovaäänisesti saattueessa asemalta stadionia kohti. Mukana myös ratsupoliiseja...

Kulkue kohti stadionia

... joiden ratsut olivat ilmeisesti odotelleet tovin rautatieaseman etuaukiolla, koska sinne oli jäänyt useampi suurehko kasa siivoojien iloksi.

Siivooja kiittää