sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Tammikuu, +12C

Reiseä taikka raportoimisen arvoista bieriä ei ole tarjota, mutta jotain havainnoinnin piikkiin menevää sentään. Poikkeuksellisen kylmän ja lumisen talven keskelle iski sitten aurinkoinen lauantai, jolloin lämpötila kipusi joidenkin lähteiden mukaan +12 asteeseen. Noh mikäs siinä, mukava ulkoiluilma. Olin perjantaina illalla huomannut, että Burgplatzille rakennetaan tuomiokirkon kiertävää hiihtoreittiä. Mainio ajoitus säiden puolesta,  mikäli tästä aiotaan pitkäikäinen lumirakennelma, mutta päivämäärähän oli varmaan päätetty jo kauan sitten.

Pitihän sitä sitten lähteä lauantaina katsomaan mitä siellä hiihdetään kun kerran ilma oli mitä mainioin... ainakin taapertamiseen tammikuussa. Mukaan tarttui kamera Helios 44K-4 objektiivin kanssa. Täysmanuaalista harrastamista ja koska asioita kuuluu vetää överiksi, vetäisin kuvat old school hengessä mustavalkoisiksi 24 vuotiaan objektiivin kunniaksi. Vaikka tuolloin lieni jo värifilmejä ihan normikäytössä.

Etualalla osaamista, takana puuhastelua

Hiihtoalusta oli aivan liian kapea ja lyhyt kunnon sprinttiin, joten jonkinlaista yleisötapahtumaa tuonne oli rakennettu. Osalla osallistujista oli kylläkin numerot rinnassaan, joten kai siellä jotain kellotettiin. Asiansa osaavat hiihtäjät varmaankin menevät noin 60 km päässä sijaitsevaan vuoristoon hiihtämään, joten kuten arvata saattaa, oli nähdyn hiihdon taso oli keskimäärin erittäin heikkoa. Varusteita ei voi  nähtyjen tekniikoiden perusteella syyttää. Braunschweigissahan ei normitalvena ole pysyvää lunta, joten täällä mitään hiihdetä. Saksalaiset tykkäävät ampumahiihdosta, joten ampumapaikka oli rakennettu. Taulut olivat noin viiden metrin etäisyydellä ja aseena oli muovinen laserpyssy(?). Ammunta näytti sujuvan paremmin kuin hiihtäminen.

Ampumapaikka

Hiihtoringin sisäpuolella oli jonkinlainen lava, jossa oli liikuntayrityksen mainosesitys sekä livemusiikkia. Saksalaiseen liikuntapäivään sopien lähistöllä oli oluen ja makkaran myyntiä. Alla olevassa kuvassa anniskellaan Braunschweigin Mumme-olutta, joka pyyhkii paikallisella Woltersilla lattiaa milloin tahansa. Siihen ei tosin paljoa vaadita.

"Varikkoalue"

Kohlmarktilla on ollut luistelurata joulumarkkinoista lähtien. Melko vetistä touhua +12 asteessa, mutta osallistujia riitti siitä huolimatta, että kaatuessa (ja kaatuihan siellä) olisi märkä kohtalo. Paikallisten luistelutaitoon pätee sama kuin hiihtotaitoon, vaikka luistelu hieman paremmalta vaikuttikin. Tykkäsin erityisesti pingiiviinituista. Samanlaisia oli muuten Brysselissä joulumarkkinoilla.

Pingviini pitää pystyssä


Saksalaiset talviurheilijat taitavat tulla jostain muualta.