sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Lontoo - 4 - Kew Gardens

Lontoossa pyörimisen ensimmäiseen osaan pääsee tästä (link to part 1).

Edellinen osa vei oluen perässä ympäri Camdenia. Nyt jotain aivan muuta. Kew Gardens eli virallisemmin "Royal Botanic Gardens, Kew" julistettiin vuonna 2003 maailmanperintökohteeksi historiallisen maisemapuutarha-arkkitehtuurin ja merkittävän kasvitieteen edistämisen vuoksi. Sisäänpääsy alueelle maksaa 16 puntaa, mutta on sen vastineeksi 132 hehtaarin alueella tutkittavaakin. Hintansa arvoinen? Mmmm... voisi sen huonomminkin käyttää. Yksi kolmesta suuresta kasvihuoneesta oli remontissa. Sen sisälle pääsi silti, mutta aivan katonrajassa kulkevaan siltaan ei päässyt. Kolmesta suuresta uusin ja sisällöltään monipuolisin ja hienoin on 1987 valmistunut Princess of Wales konservatorio. Olikohan siinä talossa jopa 10 ilmastovyöhykettä.

Heathrown lentokentän liikennettä kulkee Kew Gardensin yli parin minuutin välein, mutta tovin kuluttua lentomeluun tottuu. Tuona päivänä kyse oli laskeutumisista, joten siinä ei moottoreita kovin usein huudateta kovilla tehoilla.

Palmutalo - yksi kolmesta suuresta kasvihuoneesta

Pienen lummetalon sisällä

Nymphaeaceae

Pieni vesiputous

Princess of Wales Conservatory

Jyvät on jemmattu

 Kukkiva kaktus

Ananaksen serkku?

 Konservatorion kostealla trooppisella vyöhykkeellä

Kukat kukassa

Fisuja!

Konservatorion kostealla trooppisella vyöhykkeellä

Alppitalo

 Jännä kukka

Silta yli järven

Riikinkukko sulat levällään

Riikinkukkonaaras

Chokushi-Mon -japanilainen porttitalo vuodelta 1910


Lontoosta on tulossa vielä yksi pätkä, jossa on mielestäni parhaat niistä mitkä eivät kokonaisuuksiin mahtuneet. Joukkoon oli tunkua.