tiistai 11. elokuuta 2015

Istanbul - Osa V - Aasian puolella: Kadikoy & Moda

Istanbulin (osa I ja II) kovimmat nähtävyydet (osa III ja IV) sijaitsevat Euroopan puolella, mutta Aasian puolella kannattaa käydä. Jos ei muuten niin vesille pääsyn ilosta. Julkisen liikenteen paatit kulkevat usein ja hinta on sama kuin ratikassa ym. eli halpa. Oma reittivalintani oli Karakoysta Kadikoyhin. Etukäteistiedot määränpäästä rajoittuivat siihen, että mitään überkohdetta ei ole odotettavissa, mutta Modan suunnassa on kivaksi väitettyä rantapuistoa.

Kadikoyn satamassa on torialue, josta saa katuruokaa. Lähellä on myös kävelykatualue, jossa on runsaasti kahviloita ja ruokapaikkoja. Päädyin sellaiseen vetämään edullisen rullan maidon kera. Maitoa en olisi keksinyt ellei tiskin takana taululla olisi sellaista menuvaihtoehtoa ollut. Rulla oli melkoisen perinteiseksi matkan aikana huomaamani. Lätyn sisään oli rullattu pääasiassa lihaa. Kasviksia ja sooseja ei vaan käytetä jostain syystä.

Modaan on matkaa noin kilometri. Osan matkasta pääsee ratikalla, mutta se ei vie rannalle saakka, joten miksi vaivautua. Päädyin kävelemään sinne asuinalueiden läpi ja tulemaan takaisin rantapuistoja pitkin. Modan rantapuistosta pääsee melkein yhtenäisesti puistoreittiä Kadikoyn satama-alueelle.

 "Moda" matkalla kohti Aasian puolta.
 
Matkalla.

Kadikoyn kapeilla kävelykaduilla.

Melkein pelkällä lihalla täytetty rulla maidon kera. Muistaakseni 9 turkin liiraa.

Lähikauppa.

Teräskoira julistaa jotain keskellä naapurustoa.

Ja ne hinnat???

Modassa on kiva rantapuisto. Näkymä ennen alas laskeutumista.

 Tuunattu kuplavolkkari.

Kissoja Modan rantapuistossa.

Kadikoyn rantapuistoa

Kadikoyn rantakävelyllä.

Osa rantareitistä näyttää romahtaneen.

Sultanahmet näkyy vastarannalla.

Vaalien alla oli kampanjointia. Tämä näytti rauhalliselta.

Musiikkia paluumatkalla.

Tämä oli sarjan viimeinen osa. Istanbul on ehdottomasti suositeltava kohde!