torstai 5. toukokuuta 2016

Otuksia pitkän putken läpi nähtynä

Aurinkoinen ja ajankohtaan lämmin Helatorstain iltapäivä... t-paita- ja shortsikeli... terassille vai kuvaamaan? Kuvaamaan! Mutta mitä... ööö... vedetään överiksi. Reppuun mukaan suunnilleen itseni ikäinen käsitarkenteinen Canon FD 400 mm f4.5 S.S.C ja sille kaveriksi kuvanvakaajalla varustettu a7ii NEX-6, jotta saataisiin 600 mm kinovastaavuus. Överiyden hengessä otuksien nimet ovat, kuinkas muutenkaan, tieteellisessä muodossaan. :)

Pakkasin mukaan myös jalustan, jotta hommaan tulisi jotain vakautta. Siitä huolimatta iso osa alla olevista kuvista on otettu joko käsivaralta tai tukemalla jalustaa keskivartaloon. Otukset kun eivät usein jaksa odottaa jalustan kanssa säätämistä.

Kuvia on cropattu ja osaa editoitu rankallakin kädellä, joten näistä ei objektiivin raaka suorituskyky (tai sen vajaavuus) käy kovin hyvin selville. Toiseksi viimeinen kuva lienee paras esimerkki mihin optimitilanteessa voi päästä.

Alkupäässä pyörin Laajalahden luonnonsuojelualueella. Sitten polkaisin itseni kaunista rantaraittia pitkin Otaniemeen rusakoiden perässä. Tiesin niitä esiintyvän työpaikkani lähistöltä ja sieltähän niitä sitten löytyi kun oli kärsivällinen. Lähelle eivät päästäneet, mutta mitäs siitä kun on massiivinen putki mukana. :)

Aglais io lämmittelemässä puisen kaiteen päällä Laajalahden luonnonsuojelualueella.

Passer domesticus keräämässä pesänrakennusmateriaaleja.

 Sciurus vulgaris syömässä Picea abies:n tuoretta kasvustoa.

Cygnus olor ja Branta leucopsis ohittavat toisensa Laajalahdella.

Cygnus olor

Chroicocephalus ridibundus laskeutuu pesälle.

Fringilla coelebs tiheässä pajukossa.

Turdus merula ei halua poseerata.

 Lepus europaeus Otaniemen pusikoissa.

Parus major oksalla.

Anemone nemorosa täydessä kukassa.

Microtus agrestis astui kuivan lehden päälle, paljastui ja pakeni kaatuneen puun runkoon kytiselle.

Lepus europaeus Otaniemessä kemian laitoksen etunurtsilla.

NEX-6 näyttää mikroskooppiselta Canon FD 400 4.5:n takana.