sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Lähes yöttömän yön kierros Helsingissä.

Lauantai 4.6. Valmistujaispäivä monille, joten kaupungilla vilisti valkolakkia toisen perään. Usein Dressmannin mainoksista tuttu puku päällä ja vielä mainokseen sopivana ryhmänä. Olin kaupungilla hieman liian valoisaan aikaan, joten kävin St. Urhossa siiderillä. Ehdin jo unohtaa minkä otin, mutta kuivaa real cideriä käsipumpun kautta eli ei siis näitä hiilihapotettuja sokerijuomia.

Pitkästä aikaa olin taas liikkeellä tyyliin kamera ja yksi vintageobjektiivi. Mukaan kaapin perukoilta lähti Sonyn a7ii:n nokalle Pentax-M 85 mm f2, jonka tarkkaa valmistusvuotta en tiedä, mutta näitä valmistettiin 1977-84. Pieni, myös adapterin kanssa, todella hyvä tarkennusrenkaan tuntuma ja mukavasti klikkaava apertuurirengas. Ilo käyttää, vaikka kiertosuunnat ovat eri suuntaan kuin olen tottunut enemmän käyttämieni Leican, Canonin ja Minoltan vintageoptiikoiden kanssa. Olen itseasiassa hieman vältellyt näiden vuosia sitten Pentaxia käyttäessäni hankkimieni objektiivien käyttöä, jotta noiden muiden käyttöön muodostuisi jonkinlainen perstuntuma. Myös Nikonit kiertävät "väärään" suuntaan, mutta niitä ei kaapissani ole.

Kello kymmenen jälkeen aurinko paistoi edelleen, mutta eihän kaupungille juomaan lähdetty (se oli osa edellisen illan ohjelmaa), joten liikkeelle. Lyhyen kierroksen jälkeen totesin Kampissa, että Teerenpelissä voisi käydä lisäämässä luovuutta ja odottamassa illan hämärtymistä hieman enemmän. Nipa oli ihan OK IPA ja matka jatkui hämärämmissä merkeissä.

Alla on kuvasaldo yön kierroksesta.

Illan teemaan sopiva aloituspaikka - Ylioppilaat talollaan.

Ostoskärrykivaa.

Pikku Jaskan grillillä riitti asiakkaita jo alkuyöstä.

Uskoon tuleminen olisi kieltämättä ihme.

Dressmanmiehet matkalla Kamppiin.

Pysyi ilmavan temppunsa pystyssä!

Kynitty pyörä Kampissa.

Pyöräilijä Annankadulla.

Pohjoisesplanadi.

Häikäisevän taiteellista viritelmää.

Tuunattu puu Espalla.

Taksi Kluuvikadun kulmassa.

Ratikka kiitää kohti Kaisaniemeä.

Moottoripyöräpoliisit Rautatieaseman edessä.

Kivimiehet.

Helsingin valot.

Olen positiivisesti yllättynyt... objektiivi oli parempi kuin muistin vaikka kuvista on saanut violettia ja vihreää haloa korjata ihan urakalla. Iso kiitos menee Sonyn digitaaliselle etsimelle, jonka läpi voi tarkentaa zoomattuna ja focus peaking keltaisena loistaen. Pentax K-7:n optisen etsimen läpi tarkennettuna osumatarkkuus oli aikoinaan paljon huonompi.