keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Lontoo - Osa 1 - Räntää

Tämä oli matkan tarkoitus.

Cask aleja, pari nopeaa museotuikkausta, shoppailua, epämääräisiä mestoja suurten nähtävyyksien sijasta ja räntää. Niistä oli synttärireissu Lontooseen tehty. Olin ottanut perjantain ja maanantain lomapäiviksi, jotta paikanpäällä voisi viettää pitkän viikonlopun. Perjantaina illalla saapuessa lämpötila oli noin kymmenen astetta. Lauantaina ja sunnuntaina nollat ja maanantaina alkoi taas aurinko paistaa. Päivällä lentokentälle suunnatessa ei enää tarvinnut pipoa. Talvi oli selkeesti pakattu mukaan sekä mennessä että tullessa. :P

Perjantai meni lentokentältä metrolla Earls Courtissa sijaitsevalle Ibismerkkiselle hotellille siirtyessä (suora linja!) ja jatkui siitä suoraan kamojen pudottamisen jälkeen Kensington High streetillä shoppailun merkeissä.  Tuohon hotelliin voisin mennä uudestaankin. Hyvä sijainti ja toimi. Mitä nyt yksinkertaisten ikkunoiden kohdalla oli ymmärrys vähissä. Tuoreeltaan rempatun näköinen eivätkä viitsineet ikkunoihin lisätä edes toista kerrosta. Luulisi olevan taloudellisestikin perusteltavissa kun lämppäri ei huutaisi.
 
Hypätään lauantaille ja kosteaan räntäsateeseen. Reissun päivien tekemiset oli siroteltu metroreittien varrelle. Lauantaina suuntana oli Camden ja siihen matkan varrelle osuu kätevästi British Museum, jossa tuli pyörähdettyä kun matkaseura ei ollut siellä koskaan käynyt. Liikkeellä oltiin aikaisin ja museo aukeaa vasta kympiltä, joten metron kyydistä jäätiin jo aikaisemmalla asemalla. Metro muuten toimii lähimaksulla ja maksimiveloitus on sama kuin päivälipussa. Nerokasta!

Palace Theatressa pyöri Harrin seikkailuja.

Lämmittelemässä.

Egyptiläinen laatta British Museumissa.

Hetkinen, oliko niillä teltta pystyssä tuossa ylempänä? Toisella jopa ilman telttakangasta.

Ennen Camdenia tuli käytyä metroasemaa etsiessä vastaan tulleessa Holborn Whippetissä muutamalla cask alella ja pizzalla. 3-4% vahvuisten caskien hienous on siinä että niitä voi ottaa muutaman olematta silti mitenkään naamat. Saattavat vaikuttaa hieman vetisiltä, mutta jos väliin ei vedä mitään tuhdimpaa niin siihen tottuu.

Camdenin lauantaissa oli hyytävästä säästä huolimatta runsaasti väkeä liikkeellä. Kaikki pubit olivat aivan pakattuja kun väki oli välillä pysähtynyt lämmittelemään... tai viettämään pyhän Patrikin viikonloppua. Piti siis pysyä paikoitellen outojenkin myymälöiden kiertämisessä Lock ja Stables marketeilla. Mitään ei tarttunut mukaan, kuten ei viimeksikään, mutta ihan mielenkiintoista aluetta kiertämiseen. Harmi ettei mahtunut oluelle. Piti mennä keskustaan hoitamaan sitä puolta samalla kun tyhjensi toisen Oxford Circuksen lähellä sijaitsevista Uniqlon liikkeistä. Edellisenä iltana Kensingtonissa oli vasta hankittu musta huppari kesän Tuskaan Bodycountin keikalle ja jätetty muu valikoima hautumaan yön yli. Hyviä huppareita muuten. Santa Monicasta syksyllä ostamani oranssi on ollut eniten käytössä ollut paita siitä lähtien.

Northern linjan metro saapuu King's Crossin asemalle.

Nuolien suunnat kohdillaan Camden High Streetillä.

Camdenin Marketilla.

Viileä ja märkä ilta Hogarth roadilla Earls Courtissa. Ibishotelli edessä vasemmalla.

Sunnuntain ohjelmassa oli Brick Lanen sunnuntaimarkkinat. Siihen suuntaan metron varteen osuu Natural History Museum. Toki sinne olisi Earls Courtista myös kävellyt, mutta nolla astetta ja harmaata. Museossa piti käydä kiertämässä dinosaurukset kun matkaseura ei ollut sielläkään koskaan käynyt. Edellisen käynnin muistikuviin ja oikeisiin kuviin verratessa olivat muuttaneet sekä pääaulaa, että dinosauruskierrosta. Molempia mielestäni tylsempään suuntaan. Ei näkynyt Jensen, Utah merkattuja dinosauruksia sen merkiksi, että olisivat Dinosaur National Monumentilta. Utahista taisi muuten olla jotain.

Museon aulan kolmannessa kerroksessa koin ahaa -hetken: Battlefield Hardlinen Museum kentän keskeisin osa, aula, on tehty tämän museon pohjalta ja muutenkin inspiraatiota on otettu. Olen pelannut sitä aikanaan kymmeniä tunteja tajuamatta yhteyttä.

Ne näkee kaiken.

South Kensingtonin kävelytunnelissa.

Natural History Museumiin kannattaa saapua heti ovien avaamiseen.

Allosaurus.

Museolta matka jatkui Metrolla Brick Lanelle. Aldgate Eastin asemalta pääsee kadun eteläpäähän. Brick Lanen alueella on erikoisena yksityiskohtana kadunnimet myös arabialaisin kirjaimin. Myös Bacon street eli pekonitie. Sunnuntaimarkkinat järjestetään entisissä Trumanin panimon tiloissa sekä sen ympäristössä. Katuruokaa löytyi vatsan täytteeksi. Kiinalaista ja mongolialaista tuli testattua sekä jälkkäriksi hollantilaisia minilettuja. Taiteellisimmissa kojuissa oli ihmeteltävää, mutta eihän niistä mitään yleensä mukaan tartu. Paitsi matkaseuralle.

Metro Aldgate Eastin asemalla.

Sivukuja Brick Lanella.

Brick Lanen sunnuntaimarkkinoiden ruokatarjontaa.

Ely's Yardilta löytyy astetta mielenkiintoisempaa taidetta.

Molemmat maistoon. Omppupohjainen oli parempi... vai oliko. Niin erilaiset.

Iltapäivä oli puolivälissä ja oluthammasta kolotti. Keskustassa sijaitseva The Harp oli yksi ennakkosuunnitelmissa ollut pub, koska hanavalikoiman erinomaisuus oli ennestään tiedossa. Oli siis luontevaa siirtyä sinne parille. London Prideä olin cask versiona nauttinut jo edellisenä iltana, mutta piti vielä toisella pintilla varmistaa, että se oli reissun paras olut. Seuraavassa korttelissa sijaitseva B Bakery sai perään hoitaa synttäreiden perinteisemmän osan eli kahvia ja jonkinlaista kakkua tai leivosta.

The Harpissa on erinomaiset hanavalikoimat.

Dark Star Hophead oli yksi reissun parhaista oluista.

London Priden cask versiota. Reissun paras olut.

Synttärikahvit B Bakeryssä.


Synttärikahvin jälkeen satoi jälleen räntää... mutta jatketaan siitä legendan toisessa puolikkaassa.

Ei kommentteja: