keskiviikko 28. elokuuta 2013

Hellsinki, osa II

Jatkoa pitkään päiväkävelyyn ympäri Helsinkiä NEX-6:sta testaten. Edellinen osa jäi Katajanokalle, jossa muuten tuli käytyä ensimmäistä kertaa laivaterminaaleja pidemmällä.

Pieni mökki pienessä saaressa

Katajanokan katunäkymää

Elokuvasäätiön tiilimakasiini

Presidentin linna

Sofiankatu

Tuomiokirkon urut

Ratikat Aleksanterinkadulla

Aleksanterinkadun vilkkaampi pääty

Terassi kuulemma tekee kesän

Pulua taotaan

Virgin Oilin terassi

Zetorin sisäänkäynti

Rautatieasema

R8 kiihdyttää

Kioski Kaisaniemenpuistossa

Eläintarhanlahti

Kalamiehet

Intercity kohti pohjoista

Allegro odottaa laiturille pääsyä

Raiteet ja kielekkeelle jäänyt huvila

Eduskuntatalo

Junasta se alkoi ja junaan se myös päättyy

Entä testissä ollut NEX-6? Olen enemmän kuin tyytyväinen. Hauska härveli, joka sopii mainiosti kevyeen päiväkäyttöön eli juuri siihen mitä reissatessa lähinnä tarvitsee. Sääsuojaus olisi toki kiva lisä ja hämärässä kuvatessa voi välillä tulla ikävä D600:sta sekä automaattitarkennuksen, että sensorin ISO-kykyjen kanssa. Jatkuva automaattitarkennus ei pysty hyvässäkään valossa seuraamaan edes seminopeasti liikkuvaa kohdetta, mutta sitä en toki odottanutkaan ja harvemmin on moista matkalla tarvittu. EVF (electronic view finder) on kiva keskipäivän auringossa kun LCD:ltä on hankala tihrustaa ja sitä käyttäen voi ottaa päästään tukea teleobjektiivin kanssa. Harmillisesti se on silmälasien kanssa hankalampi käyttää kuin optinen etsin. Focus peaking on mahtia manuaalitarkennusta käyttäessä ja E-mountin lyhyen rekisteröintietäisyyden ansiosta lähes minkä tahansa objektiivin saa adapterilla kiinni. Voi olla kohtalokasta kaltaiselleni välinenörtille. :D

Siltä varalta, että joku tuli tänne nexiä googlaten lienee vielä syytä mainita, että blogin kuvia on käsitelty enemmän tai vähemmän rankasti. Yleensä enemmän. :) Blogin alkuaikoina ei ollut laskentatehoa, ohjelmia eikä taitoakaan. Nyt on ainakin kahta ensimmäistä ja valtavasti kiinnostusta käyttää niitä.