sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Hong Kong - Osa I: Kowloon

Hong Kongin saari Kowloonin niemen kärjestä kuvattuna

Juna toi Guangzhousta Hong Kongin Kowlooniin. Edessä oli reissun viimeinen ja samalla pisin pysähdys: ounastelin jo etukäteen tykkääväni paikasta ja olin oikeassa. Hong Kong on yksi Kiinan erityisalueista ja siellä asuu reilut 7 miljoonaa asukasta. Kaupunki oli pitkään Britannian hallinnassa ja sen peruja liikenne ajaa väärällä puolella tietä, englantia osataan laajemmin kuin mannerkiinassa, käytössä on oma valuutta ja suuri palomuuri ei rajoita netin käyttöä. Toisin sanoen Kiinalle on melko yhdentekevää miten paikalliset elävät kunhan alue on nimellisesti Kiinan hallussa. Suurin osa Hong Kongista on vuoristoa, joten siellä asutaan hyvin tiheästi. Ylöspäin rakentamisen hyvänä puolena paikallisilla on runsaasti luontoa lähistöllä.

Hong Kongin majoitus voi tulla kalliiksi, joten hostelli oli ykkösvaihtoehto. Edullisimmat sijaitsevat Kowloonissa Chungking Mansionin uumenissa. Kyseinen lukuisien hostellien ghetto ei napannut, joten päätin kokeilla onneani hieman paremmat arviot saaneen Lucky hostellin kanssa. Se sijaitsee syvemmällä Kowloonin sisuksissa Mongkokissa. Toinen hyvä syy sen valintaan oli väittämä, että Mongkok on maailman tiheimmin asuttu paikka. Sekaan vaan. :)

Lucky hostellin huoneen seinät olivat tapetoitua peiliä, myös melkein kaikki ikkunat oli tapetoitu. Patjan alta löytyi pähkinän kuoria, muttei eliöitä. Vessan ovessa roikkui naisten alushousut... hmmm. Kelpasi se nukkumiseen ja wlan toimi eli lopulta ihan jees.

Lucky Hostellin huone

Ensimmäisen illan ohjelma oli hyvin samanlainen kuin Shanghaissa: rantaan ihmettelemään pilvenpiirtäjiä ja pimeyden laskeuduttua kaduilla runsaslukuisina esiintyviä valotauluja. Rannalla vedetään joka ilta maailman suurin säännöllinen valoshow, jossa lukuisien rakennusten katoille sijoitetut laserit ja valonheittimet valaisevat taivasta musiikin tahtiin. Show oli suoraan sanottuna huono, mutta samapa tuo kun näkymät olivat muuten hyvät. Sivukatujen valotaulut olivat vielä paremmat. Kowloonin niemen kärki oli melko sivistynyt, mutta sisemmäs Kowlooniin edetessä näkymät muuttuivat. Eihän siitä valotauluviidakosta mitään löydä, mutta hienolta näyttää.
 
Luksuskauppoja niemen kärjessä

Hong Kongin kulttuurikeskuksen vieressä

Aqua Luna risteilee

Jackie Chanin tähti Avenue of the Starsilla

Bruce Lee

Hong Kongin saaren katsojia

Canton Road

Heritage 1881 - Entinen meripoliisin päämaja

Kowloonin moskeija ja islamilainen keskus

Kowloonin valoja I

Kowloonin valoja II

Ruoka säilyy tuoreena kun sen säilyttää elävänä

Kowloonin valoja III

Bon apetit!

Kowloonin valoja IV

Kaupungin suurimmat katumarkkinat ovat Ladies Market ja Temple Street Market. Molemmissa myydään enemmän tai vähemmän alkuperäistä tuotetta (veikkaan jälkimmäistä). Kaikenlaista ihmeellistä voi löytää ja hyvä hinta on kovan tinkaamisen takana.

Ladies Market

Karaoke!

Temple Street Night Market

Sadekuuro yllätti, katettu terassi pelasti

Lamborghini sivukaduilla

Jossakin vilkkaan Kowloonin keskellä


Goldfish Market

Kowloonin hiljaisimpia paikkoja löytyy läheltä vuoria. Yhtenä esimerkkinä Nan Lian puutarha ja siihen suorassa yhteydessä oleva Chi Linin nunnaluostari. Olihan niissä turisteja, mutta kuitenkin paljon rauhallisempaa kuin kaupungin vilinässä.

Nan Lian Garden

Kivet esillä

Chi Lin Nunnery

Myös ostoksilla tuli käytyä. Hong Kongin arvonlisävero on nolla, joten siinä on yksi hyvä syy vetää vaatekaapin sisukset uuteen uskoon. Kowloonista löytyy ostoskeskuksia ja pari outlettiä. Niin tosin löytyy suunnilleen joka puolelta kaupunkia. In-town outletseista löytyi Espritin liike, joka tarjosi 30% alennusta mikäli osti yli tuhannen paikallisen dollarin arvosta (noin 100€). Tähän piti tarttua ja kun lähtöhinnatkin olivat edullisella tasolla niin vaatekaappiin tuli runsaasti täytettä. Edellisen vuoden malleja, mutta ketä se oikeasti kiinnostaa. Lähistöllä oli myös "normiliike", jossa oli kovemmat hinnat.

 Tyhjensin Espritin myymälän

Plaza Hollywoodin hieno katto

Kwun Tongin asemalta nähtyä

Ei hississä näin, kissa pettyy :(

Kowloon on mielenkiintoinen! Seuraavaksi siirrytään itse Hong Kongin saarelle...