maanantai 2. kesäkuuta 2014

Shanghai - Osa III: Jumissa

Bussi vei Suzhousta Shanghain Pudongin lentokentälle. Lento Guangzhouhun oli merkattu lähteväksi vielä ennen bussin lähtöä, mutta perillä odotti peruutus. Ei kovin yllättävästi, mutta olisin mieluummin halunnut perille kuin jäädä jumiin Shanghaihin. Etenkin kun taifuuni ei näin jälkikäteistiedolla edes ollut mitenkään dramaattinen.

Paikallinen lentoyhtiö vaihtoi pyydettäessä lennon seuraavalle päivälle, joten enää oli edessä edullisen hotellin löytäminen. Eräällä kentällä toimivalta firman tiskiltä löytyi suojaamaton wlan, joten sain sitä hyödyntäen varattua keskustasta edullisen hotellihuoneen.

Sain myös järjestettyä illalle ohjelmaa: molemmat Xi'anin hostelliporukasta Hua Shanille kapuamassa olleet neidit halusivat omasta aloitteestaan antaa sähköpostiosoitteensa mulle (Kiina on hieno maa) ja toinen heistä oli shanghailainen. Tiedossa siis yksinkertaisen palikkaenglannin puhumista, kiinalaista teetä ilman perinteistä shanghailaista teeseremoniahuijausta sekä kiinalaista ruokaa hyvässä & edullisessa paikassa. :)

Seuraava päivä menikin sitten lentoa odotellessa...

Lento peruttu taifuunin vuoksi

Synkät tunnelmat

Valtava taideteos Peoples Parkissa

Nanjing Road West illalla

Oil detonation shrimps?!? Detonation? WTF?

Tulisesti maustettua kaalia & muuta paikallista paikallisessa seurassa

Massiiviset pilarit

Jing'an temppelin pilari

Temppelin viereinen ostoskeskus

Jing'an temppelin pagoda

Pallon tarkastus

Pudong pilvisenä päivänä

Lentoa odotellessa

Pudongin kotimaanterminaali

Kohti Guangzhouta

Jatkuu Guangzhoun illasta mm. hotellista, jossa ei osata englantia ja jossa vuorokaudella myöhästymisen vuoksi ei enää näkynyt varaustani... sain kuitenkin saman pienen huoneen samaan edulliseen hintaan. Neuvottelu kännykän kääntäjän avulla. :D Kiinassa matkaaminen lähes olemattomalla kiinan osaamisella ei oikeasti ole ongelma. Menkää ihmiset hyvät!