lauantai 31. toukokuuta 2014

Suzhou - Osa II: Maailmanperintöpuutarhoja

Jatkoa ensimmäisestä osasta...

Suzhoun lukuisat klassiset puutarhat ovat maailmanperintökohteita. Kävin niistä kahdessa, koska sadepäivinä ei viitsinyt puutarhailla ja yhteen päivään ei kovin montaa puutarhaa jaksa. Alkavat muuten näyttää *haukotus* nähdyiltä. Ensimmäiseksi päädyin pieneen Couples Retreat Gardeniin, jonka toisistaan rajatut alueet näyttivät huolellisesti suunnitelluilta. Väkeä oli liikkeellä mukavan vähän, joten puutarhassa sai tosiaan olla rauhassa istuskelemassa ja liikkumassa.

UNESCOn laatta

Couple's Retreat Gardenin lammikko

Rakennuksen julkisivu Couple's Retreat Gardenissa

Ikkuna muurissa Couple's Retreat Gardenissa

Puistoista maineikkain ja suurin, Humble Administrators Garden, on kävelymatkan päässä, joten seuraavaksi sinne. Käyttämäni reitti kulki pääosin autenttisen sotkuisten alueiden läpi. Turisteille kiillotettu reittikin olisi varmasti löytynyt, mutta musta tuntui että turisteja tulisi seuraavassa puutarhassa näkymään enemmän kuin tarpeeksi.

Pahvin roudaaja

Miten täällä mahtuu kulkemaan?

Mitäköhän tässäkin tapahtuu?

Humble Administrators Gardenin lipputiskillä jonottaessani tuli jo selväksi, että kyseessä on massiivisesti suositumpi puutarha kuin ensin vierailemani, jossa oli yksinkertaisesti pöytä sisäänkäynnin vieressä. Muurien sisäpuolella ei todellakaan olisi rauhallista meditaatiota... kuten ei ollutkaan. Paikoitellen ruuhkaa ja älämölöä oli runsaasti. Mutta mutta, on se hieno puutarha!

Tauluja Humble Administrators Gardenissa

Vesikasveja piisaa

Mehiläinen pulassa

Rauhallinen Ruuhkainen puutarha

Veden päälle rakennettu talo Humble Administrators Gardenissa

Puutarhoista takaisin keskustan sykkeeseen. Keskustan vilkkaimmalla kävelykadulla, Guanqian Streetillä, kaksi intialaista miestä kauppasi "laadukkaita" feikkikelloja. Shanghain jatkuvien koijareiden jälkeen olin ilahtunut, että ainoastaan kaksi tyyppiä yritti koko aikana myydä jotain scheisseä mulle. Yksi paikallinen nuori mies halusi ottaa selfien seurassani. Tälläisestä olin muistaakseni kuullut etukäteen: tyyppi feikkasi länsimaisen kaverin paikalliseen naamakirjaan tai jonnekin. Mikäs siinä, kuvaan vaan kun mies oli yksin liikkeellä eli harhautuksesta taskujen tyhjentämiseksi ei ollut kyse.

Guanqian Street

Xuanmiao taoistitemppeli

Parhaat päivänsä nähnyt Peoples Store

Pinkkiä!

Hieno bussipysäkki

Ruosteisia kuljetuspyöriä

Värikäs kaupan/ravintolan/tjsp sisäänkäynti

Keltainen taifuunivaroitus Guangzhouhun

Suzhoussa tulleet sateet liittyivät Hong Kongin ja Guangzhoun alueelle saapuvaan taifuuniin. Seuraava kohteeni oli nimenomaan Guangzhou, joten sinne pääseminen oli epävarmaa. Lähtöpäivänä telkkarissa oli esillä keltainen taifuunivaroitus Guangzhouhun ja usea lentoyhtiö oli perunut lentoja kaupunkiin. Oma lentoni oli merkattu lähteväksi kun bussilla piti lähteä kohti Shanghain Pudongin lentokenttää, joten ei muuta kuin kamat kantoon ja eteenpäin!