sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Vanha Rauma & SOPP

Olipa kerran viime lauantaina aurinkoinen kesäpäivä ja oluttapahtuma kotikaupungin keskustassa kauniissa UNESCOn maailmanperintökohteessa. Ilmassa oli selvästi road tripin ainekset ja niinpä sellainen erään espoolaisen kerrostalon parkkipaikalta käynnistyi.

Melkein perillä!

Vajaan kolmen tunnin ajelun päätteeksi auto kadun varteen parkkiin majapaikan viereen ja kävellen eteenpäin. Matkan varrelle osuu vesitorni, jossa en ole vuosikymmeniin(?) käynyt, joten ylös kahvilaan huuhtomaan ajamisen aikana kehittynyt jano kolajuomalla. Samalla voi tutkailla Raumaa ja ympäristöä. Vesitornin 66,5 metrin korkeudessa oleva tasanne on seudun korkein tähystyspaikka. Näkyvyys oli erinomainen: kaukaisin tunnistamani kohde oli Eurajoen TV-masto ja esimerkiksi Eurajoen vesitorni ja ydinvoimalat näkyivät hienosti horisontissa.

Vesitornin kiikarit kohti Vanhaa Raumaa

Rauman keskusta

Ennen SOPP-reportaasia vielä kuvia ympäri Vanhaa Raumaa, jossa tuli kierrettyä sekä ennen oluenmaistelua ja myös sen lomassa. Täyden tuopin kanssa ei toki Suomessa voi kuvitellakaan pääsevänsä kulkemaan aitauksen ulkopuolella, mutta tyhjän tuopin kanssa sai poistua alueelta.

UNESCOn laatta

Suomen kapeimman kadun sääntökyltti

Eteläpitkäkatu

Länsikatu

Kanaali alkaa kapeana

Pyhän ristin kirkko

Kirkon portista kohti toria

Kohta torilla

Tästä tori tunnetaan

SOPP oli osa Suvi Päi tapahtumaa ja paikalla oli 10 pienpanimoa. Lisäksi tarjolla oli paikallisten ravintoloitsijoiden ruokaa pieninä annoksina sekä lavatapahtumia, joissa muun muassa panimot esittäytyivät ja paikallinen olutbloggari kertoi oluenmaistelun iloista. Illalla lavalla oli livemusiikkia. 

Maisteluun päätyi hieman alle 10 olutta. Listaa en pitänyt, mutta osa oli suorastaan loistavia kuten esim. Bryggerin Maibock sekä VASPin double IPA. Suurin osa oli perushyviä ja valitettavasti pari oli kuin nestemäistä humalapellettiä olisi juonut. Heti alkuun maistamani Hiisin Hukka kuului viimeiseen kategoriaan, mutta toisaalta saman panimon Rakki oli positiivisesti perushyvä, joten heidän tulevia tuotoksiaankin uskaltaa maistella.

Kaikenkaikkiaan tapahtumasta jäi hyvä fiilis. Hyvää olutta, hieno miljöö (lain vaatimista anniskelualueen rumista aitauksista huolimatta), upea sää ja paljon väkeä. Toista kertaa Raumalla järjestetyn tapahtuman järjestelyt toimivat ja jos suosiosta voi mitään päätellä niin ensi vuonna luulisi olevan uudelleen.

Oluttiskit

Bryggerin hanaruori

Kippis

Ruokatiskit

Paikallinen olutbloggaava Elvis-klooni kertoo oluenmaistelusta

Tuopin täyttö

Torilla on tunnelmaa

Sammakko yllätti!