keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Tukholma - Osa 2 - Lagerien ottelu etelämalmilla

Edellinen osa jäi Swedish Brewing Companyn pubiin Norrmalmille. Koneisto oli IPAlla voideltu, joten taas pääsi rullaamaan kohti eteläisen malmin pubeja. Reitin piti tietysti olla eri kuin terminaalilta hotellille tullessa, joten tie vei remontissa olevalle Sergelin torille, josta pääsisi kävelykatua pitkin vanhan kaupungin eteläpuolelle saakka. Vanhassa kaupungissa jäätelöä myyvät kahvilat kävivät liian houkutteleviksi, joten jädeä tarttui mukaan.

Sergelin tori remontissa. Alikulku toimii.

Jätskiä! Vanhassa kaupungissa on useita jädenmyyjiä.

Mårten Trotzigs Gränd eli kapea kuja vanhassa kaupungissa.

Ytimekäs rekkari.

Sekavilta miehiltä kulku tunneliin kielletty.

Määränpäänä oli Akkurat (ja ne simpukat), mutta koska ilta oli vielä nuori niin tuli käytyä ensin Oliver Twistissä yhdellä. Valitsemani hanasta kaadettu Nynäshamnin Landsort Lager oli omaan makuuni suorastaan erinomainen tuhdilla rungolla varustettu vaalea lager. Ratebeerissa ei olla ihan samaa  mieltä. 

Akkuratissa tuli tehtyä rinnakkaisvertailu tuon ja Nils Oscarin paneman Södermalmspilsnerin välillä. Ihan samasta tyylistä ei ole kyse - pilsnerit ovat humalapainotteisempia ja se yleensä tarkoittaa kevyttä ja kuivaa runkoa.  Tämän huomaa etenkin tässä kaksintaistelussa, jossa rapsakka Södermalspilsner tuntuu jopa jotenkin vetiseltä tuhdin haastajan vierellä. Ratebeerissä ollaan jälleen kanssani eri mieltä. Pitänee vielä joskus antaa södermalmspilsnerille uusi mahdollisuus ihan illan ensipuraisuna.

Vertailun suurin oivallus on kuitenkin se että parin korttelin päässä olevassa Oliver Twistissä tuo Landsort oli kymmeniä kruunuja kalliimpi. Olihan se lageriksi ylihintainen, mutta niinhän kaikki täällä pohjolassa, joten en silloin asiaa sen enempää miettinyt. Niin, ja ne Akkuratin simpukat oli kuulemma taas aivan eeppiset. Itse syömäni rannarit oli ihan perus ok. Auringonlasku tuli seurattua Södermalmin kukkulalta.

Oliver Twist tarjoilee terassin vieressä koirille kirkasta.

Akkuratissa Landsort Lager vs. Södermalms Pilsner. Ensin mainittu vei vaaleiden voiton.

Strömmingiä ja Gondolenia.

Slussen on isossa rempassa.

Auringonlasku vanhan kaupungin taakse.

Punainen katos Norrmalmilla.

Seuraavana päivänä suuntana oli Djurgårdenin museot. Laiva lähtisi alkuillasta, joten suurin osa päivästä oli käytettävissä palloiluun. Norrmalmilta Djurgårdenin suuntaan mennessä matkan varrelle osuu Östermalmin tori ja sen kulmassa vanha kauppahalli. Tai niin oli suunnitelmana. Kauppahalli on remontissa ja väliaikainen rakennus on tehty itse torille. Kauppahallista tarttui mukaan verkkokalvolle palaneen merihirviön lisäksi take away kahvit ja matka jatkui...

Toinen merenelävä väijyi Storgatanilla erään rännin takana. Siitäkin selvittiin elossa.

Humlegårdenin eli humalapuutarhan kulmassa oleva vehreä kahvila.

Östermalmin kauppahalli on väliaikaisessa rakennuksessa remontin vuoksi.

Kauppahallin fisualtaasta bongattua merihirviötä.

Hai väijyy Storgatanilla.

ABBAmuseon edustalla Djurgårdenissa. Sisällä ei tullut käytyä.

Tässä kyltissä on jotain häiritsevää.

Kolmas ja viimeinen osa jatkuu Djurgårdenista.

Ei kommentteja: