keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Tukholma - Osa 3 - Djurgården

Edellinen osa jäi Djurgårdeniin epäilyttävän kyltin juurelle. Tarkoituksena oli käydä Wasa museossa, mutta sinne oli aivan jäätävä jono. Kaupungin ykkösnähtävyys ja kesä. Turistibussia silmänkantamattomiin. Ei kannattanut vaivautua etenkään aurinkoisena kesäpäivänä. Tilalle päiväkävely Djurgårdenin vehreydessä.

Polku pusikkoon Djurgårdenissa.

Mehiläinen lentämässä valtavaan kukkaan asioimaan.

Suihkulähde Rosendahlin puutarhassa Djurgårdenissa.

Värikkäitä puskia Djurgårdenissa.

Djurgårdenin sininen portti... ulospäin mennessä.

Nordiska Museet Djurgårdenissa.

Nordiska Museetissa tuli käytyä kääntymässä. Pohjoismaisuuteen keskittyvä museo vaikutti omakohtaisen pohjoismaissa asumisen kokemuksen kautta turhalta kokemukselta, joten matka jatkui aurinkoista rantaa pitkin kohti vanhaa kaupunkia ja viikkarin terminaalia. Keskipäivän aurinko jätti omalle puolelleen nahkaan merkkiä.

Utelias sorsa puistossa.

Karvainen sika vei makkarat.

Järntorgetin täydet terassit vanhassa kaupungissa.

Vanhasta kaupungista viimeisenä suuntana oli Gondolen. Tuo Södermalmin rinteestä törröttävä näköalapaikka. En ollut koskaan aiemmin käynyt siellä. Gondolenissa on iso terassi, joka oli keskipäivällä aivan tyhjä. Terassin läpi vaan valui porukkaa näköaloja katsomaan. Näköalapaikka on maksuton.

Ylämäkeen Södermalmilla (Urvädersgränd)

Näkymä Gondolenista Slussenin työmaan yli vanhaan kaupunkiin.

 Maalausnosturien perusteella erittäin tuore seinämaalaus.

Viking Gabriella Tukholman satamassa. Ei kun peremmälle.

Takaisin Helsinkiin seilaaminen hoitui Gabriellan kyydissä. Laiva on hieman Mariellaa uudempi ja myös kivempi. Peräpään diskosta pääsee rappuset ylös pubiin jossa oli ihan kohtalainen olutvalikoima. Sinne ilmestynyt karaoke pakotti siirtymään alakertaan rauhallisemmille paikoille. Lisää hyvää olutta oli onneksi helppo noutaa yläkerrasta alas. Siellä oli vähemmän jonoakin.

Aamulla seikkaillessa tuli huomattua, että Gabriellassa pääsee ulkoa keulaan komentosillan alle. Auringon paistaessa keulassa oli mukavan lämmintä, mutta varjo siirtyi kohdalle laivan kääntyessä Helsinkiä kohti. Melko jäätävät olosuhteet, mutta kyllä mies sen kestää jos näiltä paikoilta näkee mm. Kustaanmiekan kapeikon läpiajon.


Lähtö Maarianhaminan satamasta.

Laiva horisontissa.

Lokki laivan yllä.

Viking Gabriella lähestyy Kustaanmiekkaa.

Tukholmaan jäi vielä koluttavaa. Esimerkiksi linnan kupeessa tuli mieleen, etten ole koskaan käynyt linnassa sisällä. Mikään kiire takaisin menolla ei kuitenkaan ole. Kaupungista tulee yleisesti sellanen nähty fiilis.

Seuraava episodi lähtee raiteita pitkin rajan yli täysin päinvastaiseen suuntaan.

Ei kommentteja: