keskiviikko 20. joulukuuta 2017

San Francisco - Kalamiehen laituri

Kalamiehen laituri eli Fisherman's Wharf on kaupunginosa San Franciscon kaupungin pohjoisrannalla. Kalastus ja kala on edelleen paikalla läsnä, mutta turismi on selvä ykkönen. Henkilökohtaisesti yritän välttää turistiansoja, mutta matkan teemana oli luonto ja fisumiehen laiturilla on villejä kalifornianmerileijonia.

Viimeksi San Franciscossa tuli kierrettyä isommin. Kaupunki on kenties länsirannikon viihtyisin, mutta nyt oli käytettävissä vain yksi ilta, koska teemana kansallispuistot. Majoitus oli hankittu läheltä rantaa helpon kaupungin läpiajon sekä pysäköinnin kannalta. Kävely kukkulan kautta Wharffille vei Lombard streetin mutkien ohi sekä avasi näkymiä pidemmälle naapurustojen yli.

Keskustan tornit moottoritieltä nähtynä.

Jyrkkä mäki... rappuset jalkakäytävällä ja sivuttaisparkki.

Coit Tower (64 m) kohoaa seuraavan kukkulan päällä.

Mitäs nyt...

 Kalamiehen laiturin kyltti.

Syökää rapua.

Ratikka.

Kalastusveneitä laiturissa.

Boudin bakeryn krokotiililla on kilpikonna selässään.

Pier 39 on turistiansa, mutta siellä olevat kalifornianmerileijonat tulivat käsittääkseni ensin. Niitä vain alkoi kerääntyä enemmän ja enemmän köllimään laitureille. Puinen laituri lienee mukavampi alusta kuin kivinen. Merileijonille on sittemmin rakennettu omia laitureitaan ja näyttävät viihtyvän hyvin. Otuksia ja niiden satunnaisia naapurikärhämiä tuli katseltua pimenevässä illassa varmasti yli puolen tunnin ajan. Hienoja eläimiä.

Alueen ruokapaikat menevät kiinni yllättävän aikaisin, joten piti tyytyä In-n-Outin burgeriin. Ketjun listalla on vain muutama annos, mutta yksinkertaisesta saa ihan hyvää aikaiseksi. Illan finaalina vielä niin'ikään alueelta löytyvä Jack's Cannery ja sen pitkä seinä täynnä hanoja. Hyvä paikka. Tuli käytyä viimeksikin pari kertaa.

Pier 39:n sivulaiturit ja Alcatraz.

Yöhaikara (Nycticorax nycticorax)

Kalifornianmerileijonilla (Zalophus californianus) naapuruston välienselvittely käynnissä.

Pier 39 on erittäin turistihenkinen.

 In-n-Out on yksinkertainen mutta hyvä burgerketju.

 Jacks Cannery ja 50+ oluen hanalista.

Old school ratikka - Cable car.

Seuraavaksi taas luontoon. Kirjaimellisesti halaamaan puita.

Ei kommentteja: