keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Muir Woods

Muir Woods on lähellä San Franciscoa oleva kansallismonumentti, jossa kasvaa erittäin uhanalaisiksi luokiteltuja punapuita (Sequoia sempervirens). Punapuut olivat massiivisen runkonsa vuoksi himoittuja hakkuukohteita ja Muir Woods oli vuonna 1908 monumentiksi julistamisen aikaan alueen viimeisiä vanhoja punapuumetsiä. Lähinnä, koska laakso on vaikeakulkuinen.

Vaikeakulkuisuuden huomaa helposti ajaessaan paikalle. Reittivaihtoehtoja on kaksi ja molemmat ovat mutkittelevia vuoristoteitä. Alueelle tyypillinen ja punapuiden rakastama sateinen sumu teki matkanteosta vielä mielenkiintoisempaa. Parkkitilaa on rajallisesti, joten kannattanee olla ajoissa liikkeellä. Puiston sisäänpääsyyn käy "interagency" kausikortti ja sellaisen saa myös sieltä ostettua mikäli aikoo vierailla useissa korttikohteissa.

Laakson pohjalla kulkeva Main trail on helppokulkuinen. Laakson pohjalla on eniten vettä, joten siellä kasvaa suurimmat puut. Muir Woodsin korkein puu on hieman alle 80 metriä korkea. Pohjoisempana on tavattu 115 metrisiä. Normaalin Suomessa  kasvavan kuusen (pisin puulaji) maksimikorkeus on noin 40 metriä. Täysikokoisen punapuun halkaisija on tyypillisesti kolmesta viiteen metriin. Rinteillä kasvavat ovat pienempiä.

Main trailin ruuhkat voi jättää taakseen kääntymällä esimerkiksi Fern Creek trailille, jota voin lämpimästi suositella. Polku kulkee alkumatkan Fern creekin vartta ja nousee kääntöpaikalla mutkitellen rinteeseen. Pilvessä oli tunnelmallista vaeltaa. Muir Woods on melko pieni, mutta se on saumattomasti kiinni Mount Tamalpais State Parkissa. Polun varressa oli käytännössä vain kyltti, jossa sanottiin puiston vaihtuvan. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut aikaa kävellä pidemmälle.

Sumuinen, märkä ja mutkitteleva vuoristotie.

Puiston sisäänkäynti.

Kahvila ja kauppa.

Vältyin tartunnalta.

 Main trail kulkee laakson pohjalla ja siellä kasvaa suurimmat puut.

Näyttää palovauriolta.

 Kaatunut keskikokoinen runko ja 183 senttinen mittatikku.

Fern creek

Fern creek trail on hyvä valinta kun haluaa jättää main trailin ihmismassat taakseen.

Fern creek trailin sillan ylitys vaatii hieman huolellisuutta.

 Fern creek trail kohoaa kääntöpisteen jälkeen rinteeseen.

 Hetkeä aiemmin ylitetty silta.

Matalalla roikkuvat pilvet.

 Pilvessä.

Camp Eastwood trail on leveämpi huoltoreitti.

Kellastunut lehti.


Ei kommentteja: