keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Point Lobos State Natural Reserve

Point Lobos State Natural Reserve on Tyynen valtameren rannikolla lähellä Monterreyn kaupunkia sijaitseva suojelualue. Reservessä on näyttävää kivikkoista rantaviivaa, eläimiä ja historiaakin. Valaanpyynti-, kaivos- ja ilmatorjuntahistoriaan ei tällä reissulla tutustuttu vaan keskityttiin näkymiin ja kuulemisiin.

Puiston äänimaailmasta vastaavat isot aallot ja kalifornianmerileijonat (Zalophus californianus), joiden mukaan niemen uskotaan saaneen espanjalaisilta tutkimusmatkailijoilta nimensä. Merileijonia näkyi vain etäisillä kivikkoluodoilla, mutta niiden ääntely kuului kauas. Merileijonien lisäksi puistossa näkyi paljon lintuja, joista kalkkunakondori ja ruskopelikaani olivat näyttävimmät. Käsitarkenteisella teleobjektiivilla joutui ihan oikeesti tsemppaamaan, että tarkennus osui liikkuvan linnun kohdalla kohdalleen. Yleensä ei osunut.

Paikan päällä kulkiessa en tiennyt, että niemen yleisin puulaji, montereynsypressi (Cupressus macrocarpa), esiintyy luontaisesti vain kahdessa pienessä metsässä: Point Lobosissa ja läheisessä Cypress Pointissa. Istutettuna ja risteyminä niitä esiintyy laajalti muuallakin. Jännästi rönsyilevä puu, mutta animaalit ja kivikkoon rysähtelevät aallot varastivat shown. Märäksi kastellut sadekuuro ja uusien kuurojen riski toivat elämään jännitystä. Alla on kuvatunnelmia polkujen varrelta.

Valasbongari. Kaukaisuudessa näkyi vesisuihkuja.

South shore trail kulkee tuota rantaa. Kuva sand hill traililta.

Kalkkunakondori (Cathartes aura) on yleinen näky Point Lobosissa.

 Sea lion pointilta näkee ja kuulee merileijonia kivikkoisilla luodoilla.

Kalifornianmerileijonat tyrskyjen huuhtomalla kallioluodolla.

Yksittäinen Montereynsypressi (Cupressus macrocarpa) taistelee kalliolla.

 Cypress Groven trailin alku kulkee pusikon halki.

 Cypress Groven traililla.

Cypress Groven pääty on kuivempaa.

Karut elämän kävyt.

Pinnacle point.

Tyrskymerimetsoja (Phalacrocorax penicillatus) rantajyrkänteellä.

Jyrkän kallioseinämän kasvustoja.

 Ruskopelikaaneja (Pelecanus occidentalis) kivellä chillaamassa.

Ruskopelikaani (Pelecanus occidentalis).

Lisää luonnonpuistoja seuraa...

Ei kommentteja: