keskiviikko 23. elokuuta 2017

Santiago de Quéretaro - Osa 2 - Los Arcos

Tämänkertaisen legendan teema on Los Arcos, joka kääntäjän kautta käymättä tarkoittanee kaaria. Kyseessä on Queretaron monumentaalisin näky eli muinainen vesijohto Acueducto de Querétaro. 1280 metrin pituisessa ja keskimäärin 28,5 metriä korkeassa akveduktissa on 74 kaarta. Se rakennettiin vuosien 1726 ja 1735 välisenä aikana. Rakennelman näköalapaikalta löytyy UNESCOn kyltti muistuttamassa siitä, että tässä on jotain erityistä. Los Arcosin näköalapaikka sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä Centro Historicon ytimestä. Reitti on helppo ja itsessään ihan hienon näköistä seutua.

Kuvasarja alkaa parin korttelin päässä Rio Queretaro hotellista, jonne taksi oli pudottanut työpäivän päätteeksi auringonlaskun lähestyessä. Templo de Santo Domingo on hotellia viidenneksi lähin kirkko. Anteeksi, kuudenneksi lähin ja ei oo kaukana ettei ois seitsemäs. Matkaa siis se 2 - 2,5 korttelia hotellilta. Ihan älytöntä... mutta ei niitä joka kohdassa ole ihan niin tiiviisti.

 Templo de Santo Domingon risti. SPQR mielenkiintoisena yksityiskohtana.

 Samanlaista tarraväkeä kuin muuallakin. :)

 Plaza Constitucionin penkkikuja.

 El Danzante conchero chichimeca... Tanssiva chichimecamies? Kaupungin hienoimpia patsaita!

Centro Historicossa on julkisivut kunnossa. Näkymä poikkeaa merkittävästi edellisen osan kehätien lähellä nähdystä. Muutama yksityiskohta nousee ylitse muiden. Ensinnäkin puiden leikkaus, joka on paitsi tyylikäs myös käytännöllinen, koska ne oikeasti toimivat sadesuojina (testattu). Toiseksi värit. Keskustassa on runsaasti koristeita, valoilla ja ilman, jotka ovat kaikki Meksikon väreissä. Tämä saattoi tosin liittyä Meksikon kansallispäivään, joka on 16.9. Saavuin paikalle 20.9. ja koristeet pysyivät ainakin ne neljä päivää paikoillaan.

Kolmanneksi nostoksi vedän intiaaniperinteen kunnioittamisen erittäin hienojen patsaiden kautta. Reissun työmatkaisen luonteen vuoksi en valitettavasti ehtinyt yhteenkään paikalliseen museoon tutkimaan ymmärtäisinkö sisällöstä mitään.

Illan laskeutuessa alkoi hieman harmittamaan, etten roudannut jalustaa mukaan. Queretaron leveysasteilla aurinko sukeltaa nopeasti sitten kun aika on.

Plaza de Armas

 Plaza de Armasin suihkulähteellä on koiria.

Ratsastajapatsas Apostol Santiago de Mayor.

Templo de la Santa Cruz hieman ennen ristin loisteputkien syttymistä.

Intiaaniperinnettä patsaiden muodossa.

Los Arcos eli Acueducto de Querétaro eli akvedukti eli vesijohto.

Näköalapaikka Acueductolle.

Katukeittiöitä illassa.

Mies julistaa ringille Plaza de Armasilla.

Kävelykatu Calle 16 de Septiembre.

Monumento A la Corregidora on terassien ympäröimä.

Yksi kerrallaan. Toimiva ratkaisu.

Seuraavassa osassa mm. pientä katsausta Meksikon suurimpaan ostoskeskukseen, joka on samalla Latinalaisen Amerikan toiseksi suurin (Wikipedian mukaan), ja lisää päivittelyä takseista...

Ei kommentteja: