keskiviikko 30. elokuuta 2017

Santiago de Quéretaro - Osa 3 - Taksit, Antea jne...

Tähän viimeiseen osaan ajattelin ottaa lisää juttua Queretaron takseista. Niitä tuli käytettyä paitsi reissun luonteesta johtuen niin myös siitä ettei paikallisista täyteen ahdetuista minibusseista ottanut mitään selvää. Toisaalta taksilla ajeli pääkaupunkiseudun bussilipun hinnalla, joten miksikäs ei. Tuli siis tehtyä pari ajoa myös omaan laskuun.

Kaikki taksit olivat vaihtelevan ikäisiä kaasulla kulkevia Nissaneita. Lentokentältä pimeään aikaan kaupunkiin tullessa kuski ajoi kaistalta toiselle pujotellen vauhdilla. Toisaalta kyseessä oli uudehko auto, jossa oli jopa turvavyöt. Useissa tapauksissa takana ei ollut turvavöitä. Toisaalta muistan Barcelonasta tapauksen jossa vyön vastakappale jäi vyötä kiinni laittaessa käteen eli voikohan niihinkään luottaa vanhoissa autoissa, joiden tehtävänä on tuottaa rahaa minimaalisella huollolla.

Luu ulkona.

Omaan laskuun tehty ajo oli Antea Lifestyle Center -kauppakeskukselle, joka sijaitsee moottoritien varrella 15 km päässä kaupungin keskustasta.  Hintaa yhteen suuntaan taksilla tuli noin 6 €uroa. Antea on Meksikon suurin kauppakeskus ja Latinalaisen Amerikan toiseksi suurin. Mennessä alkoi hieman jännittää kun kuski laittoi moottoritielle liittyessä oman vyönsä kiinni. Takapenkiltä ei vyötä löytynyt ja luottamus kuskin kykyihin / auton ajettavuuteen laski heti kun kuski alkoi omaa vyötään hapuilemaan.

Antea on moderni, 2013 avautunut, kaksikerroksinen kauppakeskus, jossa kaupasta toiseen kuljetaan ulkoilmassa. Keskellä olevaa hengailupuistoa lukuunottamatta kulkuväylät ovat katettuja. Pienten liikkeiden lisäksi löytyy myös isompaa tavarataloa. Alkuillasta vartijoita oli suunnilleen yhtä paljon kuin asiakkaita. Tavaratalon edustalla oli vartijoilla haulikkoa ja konepistoolia, mutta muuten oli perinteisemmät ampuma-aseettomat varusteet. Kuvaamista ei varsinaisesti ollut kielletty, tai en ainakaan sitä huomannut, mutta ystävällinen naisvartija soitettiin perääni kun yhden kuvan otin. No foto meni perille... vaikka siellä porukkaa kännykkäkameroiden kanssa heilui runsaasti. Yksi kuva riitti ennen shoppailun aloittamista. Vaikka kumiankkalampi oli ihan hieno ja siitä olisi kuvan voinut. :)

Taksi takaisin kaupunkiin hoitui kauppakeskuksen taksipisteen kautta. Maksu etukäteen ja lapun kanssa taksiin. Sama rahastuksen kannalta turvallinen systeemi kuin lentokentällä.

Antea Mall:ssa ei saa kuvata. No foto tuli ystävällinen vartija kertomaan.

Hetken jopa mietin ostamista.

Loppu tästä postauksesta on erinäisiä iltavaelluksia. Konferenssin päättymistä piti tietenkin juhlistaa oluella. Siihen ei paikallisesti löytynyt erityisen hyviä paikkoja, mutta ainakin hintataso oli edullinen. Pullo keskinkertaista Bohemia -lagerolutta maksoi englantilaista pubia huonosti imitoivassa paikassa 35 pesoa eli noin 1,6 €uroa. Paikka tuskin oli halvimmasta päästä.

Plaza Constitucionin suihkulähde heijastavana pintana.

Märkää vanhassa kaupungissa.

Kupla on yleinen näky kaupungilla.

Avoneuvon korkeudenrajoitin.

Bohemia ei ollut unohtumattoman hyvää, mutta hintaansa ihan ok.

Aamuinen kulkija.

Biblioteca urbana.

Jardin Guerreon aamuinen lakaisija.

Kupla tienvarressa keskustassa.

Jardin Botanico.

Jardin Botanicon keskuspatsas.

Muinainen kitarasankari.

Av 20 de Noviembre keskustan laitamilla.

Mukava kone, kunhan ei istu takana moottoreiden lähellä.

25 tuntia hotellilta lähtön jälkeen olin kotiovella samoilla silmillä kuin lähtiessä. Tähän kun laskee vielä aamupäivän valveilla olon niin helposti 30+ tuntia hereillä. Seuraavana aamuyönä alkoi saikulle viikoksi vienyt ripuli, jonka todennäköisesti nappasin mukaan matkustuspäivänä jostain välistä. Ihanaa.

Meksikoon voisi mennä joskus paremmalla ajalla uudelleen.

Ei kommentteja: