perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kirchdorf

Sveitsissä pyörimisen ensimmäinen osa.
Kirchdorf on pieni kylä Badenin lähistöllä ja sinne pääsee kahdella bussilinjalla. Toisella aivan keskelle ja toisella "ison" tien varteen. Ensimmäisellä kerralla saavuin ison tien varteen ja oitis bussista nousemisen jälkeen silmiin osui jotain omituista.

WTF?!?

Kylän keskellä sijaitsee kirkko sekä gasthaus tyyppinen hotelli. Mitään muuta kylässä ei sitten oikeastaan olekaan. Joku voisi kutsua paikkaa jopa idylliseksi. Kirkon kellot pitävät ääntä 15 minuutin välein, tasatunnein kuuluu neljä kolahdusta neljän neljänneksen merkiksi ja sen jälkeen paukkuu kovempaa tuntien määrä. Kelloshow on käynnissä myös yöllä ja sekös riemastuttaa viereisessä hotellissa nukkujia. Aamulla kylän bussipysäkillä voi ihmetellä kirkon viereisellä mäenrinteellä ruohoa mussuttavia kilisevin kelloin varustettuja lampaita, kanoja & kukkoa lammasaitauksen vieressä, sekä ilmassa kaartelevaa haukkaa.

Kirkko

Kirchdorf Dorf


Vesiallas

Kylän reunalla, "ison" tien lähellä on ravintola, mitä en savuisuutensa vuoksi suosittele tupakoimattomille. Tupakoijille oli toki oma osastonsa, mutta osastojen välissä oli vain avoin ovi, joten savua kulkeutui häiritsemään harrasta toimitusta, oluenmaistelua syömisen ohessa.

Huonosti tarkennettu tuopillinen

Voin raportoida, että Ittinger Klosterbräu on ihan jees amber-tyyppinen olut. Väriltään nimensä mukainen oranssihko juoma pienehköllä valkealla vaahdolla. Tuoksu peitti hetkeksi tupakankäryn, mutta muuta siitä ei sitten pysty tällä kertaa sanomaan. Suutuntuma on jossain vetisen ja keskitäyteläisen välimaastossa. Maku on makea, mutta ei ylimakea, ja siitä löytyy ainakin karamellia. Lopussa on häivähdys humalaa, mutta tosiaan vain häivähdys. Hintaa en muista, mutta Sveitsi ei ole hintatasoltaan halvimmasta päästä.