sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Zürich Zoo

Jatkoa edellisen postauksen Zürichissä pyörimiseen. Tarinahan jäi vuoren päällä sijaitsevalle eläintarhalle kapuamiseen. (Loistava idea!). Zurichin Eläintarha on tiloiltaan moderni, mutta layoutiltaan hieman vanhanaikainen osittain rinteeseen rakennettu sokkelo. Ja voisihan ne aitaukset olla aina suurempiakin, varsinkin kädellisten kohdalla...  Anyway, alla on vierailun kuvasaldoa.

Oksalla

 Vihreä käärmes (Red-tailed Green Ratsnake)

 Sisiliskon kaukainen sukulainen

Vuokkokala

Foto tip! (kuvitus liittyy olellisesti akvaariolasiin)

Perunpingviini

Marsu poseeraa oksan päällä

Llama!

Laamat asuttivat yhtä puiston korkeimmista kohdista. Lumihuippuisia vuoria näkyi horisontissa.

Oranki

Gorilla pohdiskelee yksityisyydensuoja-asioita

 Montako "kättä" tarvitaan lehden syömiseen

Yllä oleva otus sai hirmuisen räpellyksen jälkeen syötyä ehkä 5%, jos sitäkään, koko lehdestä. Loput putoilivat maahan viipaleina. Ainakin oletan, että yritti syödä kun kerran lehteä mussutti. Eläintarhassa oli muutamissa paikoissa korkeita tolppia. Yhdessä niistä oli pari haikaraa. Tarkoituksena lienee tarjota pesäpaikka ja samalla saada yksi eläinlaji lisää.

Haikarat tähystämässä

Eläintarhan arvokkain viritelmä lienee Masoala Rainforest, joka on suurikokoinen sisätilaviidakko. Kuumaa ja erittäin kosteaa, vapaasti liikkuvia eläimiä ja paljon kasvillisuutta. Kaksijalkaiset vierailijat joutuvat pysymään kulkuväylällä. Kamera veti itsensä umpihuuruun, mutta hieman piti putsailla kun tämän bongasin.

Kameleontti

Loppukevennykseksi vielä tärkeä tietoisku.

Tämän olette aina halunneet tietää

Eläintarhaan rakennettiin vierailuni aikaan suurehkoa Afrikkalaista savannia sekä norsupuistoa, joten kehitys etenee. Mainittakoon vielä, että eläimellisintä menoa tarjosivat laumoittain enemmän tai vähemmän vapaina kirmaavat ja hirmuista meteliä pitävät pienet kaksijalkaiset.