perjantai 1. heinäkuuta 2016

Craft Beer HelsinkiEnsimmäisen Craft Beer Helsingin ensimmäinen päivä. Olin eeppisessä imagojonossa (sisällä tilaa, mutta jono ei liiku) ennen neljää iltapäivällä ja pääsin lopulta sisälle puolen tunnin jonottamisen jälkeen. Onneksi aurinko alkoi paistaa vasta kun kassa häämötti edessä. Muuten ois tullut hikoillessa jano. Tosin oli siinä jonon vieressä pyörällä liikkuva jätskimyyjä tekemässä kauppaa. Virallinen selitys tilanteelle taisi olla odotettua suurempi kysyntä, mutta ei voinut tulla SOPPien menestyksen vuoksi yllätyksenä. Laitan kädettömyyden piikkiin, mutta tästä oppia tulevaisuuteen ja jono olikin sitten tapahtuman ainoa oikea miinus!

Puoli tuntia imagojonossa iltapäivällä.

Portilla sai valita 3€ tai 4€ lasin (ei palautusta, sai pitää) sisäänpääsymaksuna sekä ladattiin tapahtuman maksukortille käteistä. Kortilla maksaminen oli kätevää, joskin sen lataaminen taisi olla etenkin alkupäivästä suurin hidaste sisäänpääsylle ja loppuillasta joutui tasapainottelemaan kortin saldon nollaan, koska kortille jäänyttä rahaa ei olisi palautettu. Sisällä alueella oli julmetusti pöytätilaa, hyvät ruuat ja tärkeimpänä tietysti hyvät juomat. 1,5 desiä hanatavaraa maksoi useimmiten 3€ ja 3 desiä 6€. Joitain poikkeuksia oli molempiin suuntiin. Muun infran puolesta lasinpesu- ja vesipisteitä oli hajautettuina kaksi eikä niihin päässyt syntymään jonoja. Vessoja oli runsaasti ja tupakoijat oli survottu vessojen taakse. Hyvin järjestetty!


Tapahtuman maksukortti.

Päivän teemaksi olin valinnut saisonit ja vähän sinnepäin eli farmhouse & brettameininkiä parilla poikkeuksella. Radbrew:ltä piti maistaa Greenhouse APAn toinen ediziooni, koska tykkäsin aikoinaan ekasta ja Vallilan panimon juomiin otin ensituntumaa Kyyneleet english pale alen ja I-olut 2,6% sessio IPAn muodossa. Jälleen kerran tuli todettua, että Radbrew ei petä APA-osastolla. Vallilan tekeminen vaikuttaisi olevan hyvällä tasolla, joskin I-olut olisi kaivannut lisää humalaa. 2,5€ hintatasosta plussaa.

Entäs ne saisonit ja mielenkiintoisemmilla hiivoilla pyöräytetyt IPAt... Ensimmäisenä tartuin Ruosniemen panimon Lomittaja saisoniin. Erittäin juotava ja upposi nopeasti. Toisena päädyin eksoottisempaan kamaan ja hommasin Humaloven tiskiltä 8€ pullon Hapan - polish fruit sour saisonia. Karviaisilla maustettu hapan saison oli kenties jopa illan paras olut. Bretta tai jokin muu tavanomaista vähemmän kliininen hiiva toi maistamiini IPA-oluisiin hyvää twistiä, joskin humalan iskevyyden kustannuksella. Alan olla hieman puutunut perinteiseen kliiniseen humalatykitykseen ja niitä on oikeastaan aika helppo tehdä kotonakin. Ehkä siksi puuduttaakin ja kaipaa jotain muuta.

Kaikenkaikkiaan hyvä tapahtuma. Suosittelen lämpimästi!

Noin puoli viideltä tilaa riitti runsaasti (jonossa taisi olla ahdasta)

Suomalaispuolalainen karviaisella maustettu hapan saison. Maistui! (8€ pullo)

Sorin Öökull Farmhouse IPA.

Ipadipahurmos alkaa vähitellen väistyä?

 Kameralla kikkailua kesken juomisen. Kauniin puhtaat lasit. :D

Naamakarvoituksen mukaan nimettyjä puolalaisia oluita tarjolla.

Kolmen kaverin jäätelömyyjä.

Tankerin Animal Instinctiin piti tarttua ennen burgerautolle menoa.

 Nopeaa palvelua ja todella hyviä burgereita.

Maukas juustoburger (9€) ja sen kylkeen Tankerin Animal Instinct Brett IPA.