lauantai 6. marraskuuta 2010

Hankinta: DA 35 Limited

DA limited sarjan objektiiveja ei legendan mukaan pysty ostamaan vain yhtä. Legenda kuulosti luotettavalta, joten suunnittelin jo alunperin poimivani sarjasta kolme tarkoituksiini sopivaa. Ensimmäinen oli DA 15 limited, joka on aivot sulattavan ällistyttävä kokonsa ja suorituskykynsä puolesta (hintaa piisasi). 

Toisena kamerani eteen on ilmestynyt DA 35 limited, joka tarkentaa parista sentistä äärettömään, pystyy 1:1 makroiluun (jolloin työskentelyetäisyys on tosiaan pari senttiä), on pienikokoinen, rakennettu alumiinista kestämään ajan hammasta ja piirtää kennolle jumalattoman terävää jälkeä. Hintaa tällä on pari sataa vähemmän kuin DA 15:sta, joten sen puolesta ihan ok. Sitä paitsi, isoilla pojillahan kuuluu olla isot ja kalliit lelut, right?


DA 35 ltd. sekä tuttu euron mittakaavakolikko
 
Alla oleva kuva on otettu minimitarkennusetäisyydeltä ja cropattu 16:9 formaattiin ylhäältä ja alhaalta poistamalla. Reunoihin ei ole koskettu. Kohteena oli DA 15:sta limited-kaiverrus, joka on identtinen yllä olevan kuvan kaiverruksen kanssa. DA 35 ltd. on makrostatuksensa ansainnut.

DA 15 ltd:n kaiverrus

35 mm polttoväli tekee objektiivista K-7 kamerassa ns. normaaliobjektiivin eli näkymät piirtyvät kennolle suurinpiirtein sellaisina kuin ne silmällä näkee. 


BS Energyn voimala

Mystisiä valojuovia

Reittausblogin himoitsemaa


Vaikuttaa spektaakkelimaiselta. Toivottavasti myös on sitä... selviää pidemmässä käytössä.


Bier und Reise henkeä toteutettiin nauttimalla blogia kirjoittaessa Braunschweiger Segelschiff Mumme Bieriä (ei ole yllä olevassa kuvassa). Kirkasta, väriltään tummanpunertavan oranssia. Vaahto on valkea ja valtavan kokoinen. Tuoksu on erittäin makea. Maku ei onneksi ole ylimakea vaan sopiva. Sanoisin, että 3,5/5.

Reiseä ei valitettavasti päässyt tänä viikonloppuna toteuttamaan, koska sää oli surkea ja ilmaiset paikallisjunat osavaltion sisällä tarjoavaa opiskelijakorttia ei ole vieläkään kuulunut, vaikka se kuulemma on byrokratiaportaissa edennyt. Olen odottanut mokomaa korttia jo yli kaksi kuukautta. Ah, tätä saksalaista byrokratiaa.