tiistai 4. lokakuuta 2011

Peschiera del Garda


WROOOOOOOOM!
Peschiera del Garda sijaitsee Pohjois-Italiassa Gardajärven kaakkoiskulmassa Veronan lähellä. Gardajärvi (Lago di Garda) on Italian suurin järvi. Kaupungin lähistöllä sijaitsee Euroopan kolmanneksi suosituin huvipuisto Gardaland, jonkinlainen elokuvamaailma sekä safaripuisto.

Peschiera del Gardaan on helppo päästä junalla, koska se sijaitsee Milanon ja Venetsian välisen pääradan varrella ja ainakin regional veloc junat pysähtyvät asemalla. Nopeammista junista en tiedä, mutta ne pysähtyvät joka tapauksessa Veronassa, josta on 15 minuutin junamatka Peschieraan.

Roomalaisten jäämistöä
Noin 8500 asukkaan kaupunki elää käsittääkseni turismista, mutta aikoinaan samalla paikalla Mincio-joen suussa sijaitsevalla saarella ja sen ympäristössä sijaitsi roomalainen kaupunki Ardelica, joka oli tärkeä kauppapaikka. Kaikkitietävä wikipedia tarinoi lisäksi, että saaren linnoitus on ollut tärkeässä roolissa useimmissa Pohjois-Italiassa käydyissä sodissa 1400-luvulta lähtien. Kyseinen linnoitus, on kaupungin ainoa varsinainen nähtävyys. Keskusta on pieni ja se sijaitsee linnoituksen sisällä.


Kevyenliikenteensilta linnoitukseen
Saavuin Peschieraan ottamaan etäisyyttä kuivaan Bergamoon. Tavoitteena oli yhden päivän rantaloma. Lämpötila oli noin 30 astetta, kenties hieman yli, ja ilmassa riitti kosteutta. Melko trooppista, etten sanoisi.


Näkyvyyttä haittasi Comosta tuttu sininen utuisuus.


Paikallinen biitsi oli... oikeastaan melko mitäänsanomaton. Luonnollisestikaan en voinut kuvan ottamisen jälkeen pulahtaa järveen vilvoittelemaan vaikka mieli olisi tehnyt, koska arvotavarat piti ensin viedä majapaikkaan säilöön. Sinne ei pienessä kaupungissa onneksi ollut turhan pitkä matka. Vesi oli lämmintä, kuten arvata saattaa.

Peschieran biitsi

Keskusta on pieni ja viihtyisä. Hyvä niin sillä loman edelliset päivät oli vietetty kävellen. Nyt oli tarkoitus ottaa lepoa.

Keskusta

:P~~~

Pizzaa odotellessa...

Linnoitus kelpasi asuinpaikaksi liskoille. Niitä piisasi. Vikkeliä otuksia.

Hyvä pito

Italialaisesta TV:stä mainitsin jo Pohjois-Italian yhteenvedossani. Fast Shown Chanel 9 sketsit tulevat mieleen, mutta ihmekkös tuo. Sketsihän perustuu löyhästi välimeren maiden televisiotarjontaan.

Repubblicca presente...

Loppuun vielä muutama otos illalta.