sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Celle

29.5.2011. Celle on noin 70000 asukkaan kaupunki Saksassa Hannoverin lähistöllä. Cellen vanha kaupunki on laaja ja täynnä 1500-luvulla ja sen jälkeen rakennettuja ristikkorakennetaloja, joita ei pommitettu viipaleiksi sodassa. Lisäksi kaupungista löytyy mm. linna.

Matkalla Celleen suoritin junanvaihdon Lehrtessä. Puolen tunnin vaihtoaikana ehti pikaisesti tutustua aseman lähistöön. Eipä siellä mitään ollut, mutta asemalaiturilta bongasin jotain.

Valtavien kirvojen invaasio Lehrtessä

Celleen saavuttuani lähdin taapertamaan kohti vanhan kaupungin reunalla olevaa linnaa, jonne on asemalta kylttien perusteella matkaa reilu kilometri. Matkan varrelle osui varsin tyylikkään näköinen vankila. Valitettavasti en saanut kuvaan valtavia piikkilankakeriä, jotka ympäröivät mm. joitakin kattorakenteita.

Vankila

Vankilan edessä ollut pitkähkö puisto oli tylsä, mutta siellä oli parit valtavat kukkaistutukset, joissa pörräsi runsaasti mehiläisiä. Seuraava on otettu "sokkona" eli kurottamalla kamera pörriäisten lähelle sopivin asetuksin varustettuna samalla toivoen, että automaattitarkennus osuisi kohdalleen ja että kuvanrajaus olisi jotenkin kohdallaan. Kolmesta peräkkäin otetusta kuvasta yksi onnistui spektaakkelimaisesti! Joskin alareunassa on pelivaraa vain muutamia pikseleitä.

Mehiläiset puuhissaan

Lyhyen matkan päästä alkoikin sitten seuraava puisto, Schloss Park eli linnapuisto. Nimensä mukaisesti puisto sijaitsee linnan ympärillä ja lienee kaupungin viihtyisin nurmikkoineen ja vesistöineen. Linnan vallihautoja on kavennettu ja madallettu 1800-luvulla kun puisto rakennettiin, mutta linnaa kiertää edelleen jonkinsorttinen vallihauta.

Patsas Schloss Parkissa

Uutuus / Nyhet! Ryhdyin korjaamaan kuvien perspektiiviä kun keksin miten sen voi tehdä suht. kätevästi käytössäni olevilla ilmaisohjelmilla. Kuvien kierrättäminen Faststonesta Huginiin ja sieltä takaisin Faststoneen vie sen verran aikaa, ettei sitä viitsi tehdä vain pikkaisen vääristyneille, mutta esim. seuraava linnakuva oli kaatumassa pahasti "taaksepäin" ja parin seuraavan kuvan kirkontorni oli selvästi vinossa. Vinoutta on tottunut katsomaan, joten suoruus näyttää alkuun jopa kummalliselta. Korjausoperaation vuoksi jouduin croppaamaan kuvat omituisiin mittasuhteisiin ja näemmä jäi pariin alakulmaan tyhjää. Ensi kerralla sitten enemmän tyhjää vinoutuvien kohteiden ympärille ja huolellisempi croppaus. Pitänee harkita josko korjaisi parit kuvat aikaisemmista kirjoituksista sitten kun on ylimääräistä aikaa.

Schloss Celle

Linnalta jatkoin matkaa vanhaan kaupunkiin, joka on historiallinen, viihtyisä ja niin edelleen.

Bomann-Museum vanhan kaupungin reunalla

Altes Rathaus ja Marktkirche

Altes Rathaus

Turistiryhmä Hoppener Hausia ihmettelemässä

Yksi lukuisista hevoskärryistä

Kaartava katu vanhassa kaupungissa

Pöytärivi

Uni-6

*haukotus* näitä taloja on nähty jo ihan riittävästi.

Ristikkorakennetaloihin kyllästynyt blogin lukija

On siis aika tarjota jotain aivan muuta. Matkalla uudelle kaupungintalolle ohitin jotain uudempaa.

Italienischer Garten -katu

Neues Rathaus

Neues Rathausin edessä sijaitsee puisto, jonka rehevöityneessä lammikossa oli runsaasti sammakoita pitämässä älämölöä. Sopivaa objektiivia niiden kuvaamiseen ei ollut valitettavasti matkassa, joten piti tyytyä seuraavaan kukkakuvaan. 

Vaaleanpunaista

Raatihuoneelta taapersin takaisin keskustaan suurikokoisen ranskalaisen puutarhan läpi.

Ranskalainen puutarha

Muurahaiset lepakon kimpussa

Celle on viihtyisä pikkukaupunki, jossa on turisteja, mutta ei aivan valtavia laumoja ainakaan vierailuhetkelläni.