tiistai 17. toukokuuta 2011

Frankfurt Zoo

Frankfurt am Mainia on tahkottu parin osan (part I, part II) verran. Tässä viimeisessä osassa on päädytty kiinalaiselta puutarhalta on pizzatauon jälkeen eläintarhalle, jonka pitäisi olla jokseenkin perinteinen paikka. Sisäänpääsy aikuiselta 8 euroa. Päivä oli piinaavan kuuma, joten odotuksissa oli eläinten löhöilyä ja oma läkähtyminen.

Portin läheisten aitausten näkeminen ei juurikaan nostattanut odotuksia keskivertoa paremmasta eläintarhasta. 50-luvun aitauskoot ja mallit. Karttakin näytti perinteiseltä aitaussokkelolta missä pitää vetää ympäri ja ympäri samojen paikkojen kautta jotta pääsee lopulta kaikkialle.

Alpakka

Kirahvi ruokailee

Sarvikuono tylsässä aitauksessa

Sarvikuonojen sisätiloissa oli kohtalokkaan näköinen varoituskyltti.

Varoitus

Seuraava ei ehkä ole eläintarhan hohdokkainta työtä. Työntekijöiden työskentelyä ruuan annosteluhuoneissa pääsi tarkkailemaan suurista ikkunoista suurinpiirtein kaikkialla. Ihan kiva lisäys.

Kamelin jätöksiä siivoamassa

Hylje pintautuu

Kahlaajien aitauksessa kävi melkoinen hulabaloo. Paikka oli täynnä variksia ja syykin selvisi. Ämpärissä oli kalaa.

Kalavarkaat

Kädellisillä oli yleisesti ottaen suuret tilat, mutta itse kädellisiä ei niissä juurikaan näkynyt. Parit orangit ja gorillat, mutta nekin oikeastaan sisätiloissa. Kenties ulkona oli liian kuuma tai aitaukset olivat rempassa. Paviaanit sentään olivat monilukuisina paikalla tekemässä mitä nyt normaalistikin tekevät eli punaisia peppuja rapsuttelemassa.

Paviaaneja

Eläintarhassa on numeroiden perusteella paljon lajeja ja eläimiä. Isoja eläimiä on melko vähän, mutta löysin pari selittävää tekijää. Pikkulintuja on paljon sekä pikkukaloja. Lepakoitakin piisasi pimeätalossa. Muurahaisia tuskin laskevat päittäin mukaan kokonaisuuteen.

Lintutalo

Ensimmäisenä kuoriutunut

Pingviini sukeltaa

Pingviinien henkilöllisyys on pisaroilla suojeltu

Isosuinen fisu

Lehdenleikkaajamuurahaisia putkessa

Pimeätalon sisäänkäynnillä rauhallinen miesääni opasti, että siellä ei saa mesota eikä käyttää valoja. Talo alkoi melko valoisana ja pimeni sitten vähitellen, jotta silmät ehtisivät tottua. Salamavalon käyttöä en nähnyt, mutta ilmeisesti iphonessa on kuvausvalo, jota sitten joku päätti käyttää. Nerokasta... talossa on pimeää ihan syystä. Ikkunaan koputtelijoita riitti perinteisen runsaasti.

Jonkinlainen päästäinen

Loppuun vielä tunnetun elokuvakohtauksen uusintaotto.

Lion King! (in tiny scale)

Frankfurtin eläintarha on näkemäni perusteella melko perinteikäs aitaussokkelo. Toimii ilmeisen pienellä budjetilla ja kaikenlainen rakentaminen on nähtyjen kylttien perusteella lahjoituksien varassa. Maisemointi on melko vähäistä ja aitaukset omasta mielestäni monin paikoin turhan pienet. Pimeätalo oli eläintarhan paras osa.