tiistai 14. syyskuuta 2010

Chatsworth

(9.9.) Englanninmatkani ensimmäinen puolisko oli konferenssimatka. Konferensseissa on käsittääkseni yleensä tapana tehdä excu jonnekin ja tämä konferenssi ei ollut poikkeus. Kohde sijaitsi Keski-Englannin puskissa, minne Englannin rikkaimpiin kuuluvat herttuat ovat aikojen saatossa rakentaneet itselleen kotoisaa taloa. Vaatimaton pieni rakennelma on nimeltään Chatsworth. Matkaa taitettiin bussilla reilu tunti, ehkä puolitoista. Matkan aikana tuli mm. otettua muutama kuva.

Lauhdetorneja

Chesterfield - Crooked Spire

Varsin yleinen näky: lampaita

Chatsworth näkyvissä...

Chatsworth

Kiertueoppaan mukaan kartanoa "siivottiin" ekaa kertaa 300 vuoteen. Muun muassa seiniä entisöitiin likaisen mustasta alkuperäiseen valkoiseen. Kuvan sisäpihaa oli jo ehditty entisöidä. Huomattavaa mm. lehtikultaiset ikkunankarmit.

Sisäpiha
Kartano on sisältä paikoitellen jopa kattoja myöden täysin överiksi vedetty taidepläjäys. Alla olevasta kuvasta ei näy, mutta koko rappusaulan katto (iso) oli yhtä valtavaa maalausta, jossa Julius Caesar & kump. olivat taivaassa. Kyseinen katto ei ole ainut valtava kattomaalaus. Yksityiskohtia piisasi kaikkialla... Seuraavaksi joitakin otoksia, vaikka paikan spektaakkeliutta on hankala kuvata kuvin. Taidefriikki olisi hekumassa! Sisällä oli paikoitellen todella pimeää, joten kuvanlaatu voi olla paikoitellen huonoa.

Rappusissa tönöttävä täti
Kokoelmaa käytävän varrella

Kartanon omistajat ovat sukupolvesta toiseen olleet hihhuleita, joten tokihan kartanossa pitää oma alttari olla. Tässä tapauksessa, kun käteisen määrä ei rajoita, noin neljä metriä korkea marmorista(?) hakattu spektaakkeli. Alttarin yksityiskohta



Viereisen huoneen seinällä oli paavien muotokuvia. Seassa oli myös villin-lännen paavi?

Villin-Lännen paavi?

Samasta huoneesta kuin seinäpaavikokoelma.

Yksityiskohtaa piisaa

Nykyinen omistaja keräilee modernia taidetta sekä keramiikkaa. Yli kaksimetrinen kiinalainen vaasi on massivinen näky. Laitan kuitenkin kuvan tulijaa tervehtivästä hepusta.

Hellou there

Näkymä sivupihalle ikkunan läpi

Yllä näkyvä suuri suihkulähde toimii painovoiman avulla. Putki tulee korkealla sijaitsevasta järvestä ja paine luo ~8 metrisen suihkun. Talossa oli, mm. kuningattarelle varattu sänky sekä pari kappaletta kulahtaneita kruunajaisvaltaistuimia. Laitan kuitenkin epämääräisiä yksityiskohtia niiden sijasta.

Viulumaalaus ovessa, varjoja myöden

Pöydänjalka
Metallia seinällä


Mahtimies keihästää

Seuraava muotokuva oli tv-ruutulla. Värit vaihtuivat täysin satunnaisesti. Aika cool! Pitihän siitä krapulakuva kuvata.

Muotokuva mallia 2010

Kotka
Tämän kastekulhon siirtämiseen vaaditaan kuulemma 5 henkeä.

Kulho

Kirjasto
Kirjastoon ei päässyt, mutta kirjoja oli myös ulkopuolella. Muun muassa eräs tieteellinen teos.

Newtoni

WTF!?!?
Kaikenlaisia maalattuja ja veistettyjä muotokuvia piisasi. Tässä mielestäni paras.

Funky!

Opastettu kiertokävely päättyi tyylikkäästi ja perin perinteisesti.

Kierros päättyy myymälään

Kartanon lisäksi tiluksilla on valtavan kokoinen puutarha.

Puutarhan vasen reuna

Jonkinlainen kasvi

Kimalainen

Mikä lie...
Edellinen lähempää tarkasteltuna.

Lorina ottanee päähän jos vuosia joutuu kuunteleen

Villi ja vapaa fasaani tjsp.

Etualalla puutarhaa, takana metsäistä maisemaa.

Etupihan autokokoelman helmi

Lopuksi kuva paikasta, jonka havaitsin tulomatkalla. Takaisin mennessä piti yrittää napata kuva. Sijaitsi mutkassa aika pahassa paikassa ja oli sen vuoksi näkyvissä vain pari sekuntia. Jossain näillä main sukkahoususankari legendan mukaan taisi kirmata.

Robin Hood Inn