torstai 9. syyskuuta 2010

Loughborough University

Vietän parhaillaan konferenssin merkeissä aikaa Ison-Britannian pinta-alaltaan suurimmalla kampuksella: Loughboroughn yliopistolla. Paikka on voittanut kuulemani lyhyen esitelmän mukaan vaikka mitä palkintoja, mutta kenties huomattavinta on, että ~30 vuotta putkeen on tullut urheilussa eräs tietty palkinto (minkä nimeä en muista) sekä miehissä että naisissa. Harjoittelupaikat ovat tosiaan viimeisen päälle ja niitä on aivan perhanasti. Ison-Britannian ja Japanin Lontoon 2012 olympiajoukkueet tulevat treenaamaan täällä.

Iltatreenit menossa
Kampuksella on majoitus noin 5500 opiskelijalle. Yhteensä ylipistossa on noin 16000 opiskelijaa. Itse majoitun tällä hetkellä kampuksella vanhassa, mutta hienoksi rempatussa pikkuhuoneessa, joka on alla olevan kuvan vasemmassa reunassa olevassa talossa. Yksityiskohtana kannattaa huomioida wc:n viemäröinti, joka on ulkoseinässä. Ei taida olla talvella kovin kylmää kun ovat moisen uskaltaneet tehdä.

Royce
Tyypillinen asuntola

Uudempia asuntoloita

Kampuksella sijaitsee hyvin mahdollisesti kaupungin korkein rakennus. Tornin ympärillä on rakennustyömaata ja torni itsellään on tyhjä, koska lukukausi ei ole vielä käynnissä. Ovet olivat lukossa ja asukkaita ei ollut, joten en päässyt tunkeutumaan ylimmän kerroksen rappukäytävään ottamaan kuvia ympäristöstä. Harmi.

Asuntolatorni.

Viheralueita ja istutuksia piisaa.
Istutukset kunnossa

On täällä toki ihan spontaanisti kasvavaakin kasvustoa.

Villimpää kasvustoa
Lisää villimpää kasvustoa
Tarkkanäköisimmät saattoivat huomata edellisissä kasveissa seittiä. Lähteenä on tämä helvetin iso hämis. En muista Suomessa tavanneeni luonnossa yhtä isoa hämistä. Ainakin kolme senttiä pitkä, tod. näk. enemmän jos ojentelisi jäseniään enemmän.

Valtava hämis verkossaan

Löysin toisesta paikasta samanlaisen hämiksen. Lieni ruokailemassa....

Toinen valtava hämis

... Mittakaavan vuoksi tuo kärpänen ei ole mikään pieni vaan ihan normaali suht iso kärpänen. Tämä kuva on ensimmäinen mitä hämiksestä otin. Kuvan ottamisen jälkeen tarkistin kamerasta, että onko valotus, tarkennus ym. ok. Tarkistuksen jälkeen katsoin takaisin verkkoon ja havaitsin hämiksen kadonneen. Uh oh... Olin minimitarkennusetäisyydellä eli aivan hämiksen vieressä. Seurasi nopea tarkistus, ettei kyseinen otus ole housun lahkeessani, kamerassani jne. Ei näkynyt, mutten saanut ajatukselta rauhaa ennen kuin olisin hämiksen löytänyt. Onneksi löytyi läheisestä puskasta.

Hämis puskassa piilossa

Kampuksella on paljon taidetta. Tai jotain sinnepäin...

Jonkinlainen taideteos

Kirjasto

Wolfson building

Olen tällä konferenssissa, minkä pitopaikkana on ihan tyylikäs rakennus (yllä). Sen aulasta löytyy kilpuri, jolla ei ainakaan nykykunnossa ajeta, mutta renkaiden perusteella joskus on ajettu.

WROOOOOM!

Konferenssin jälkeen oli aika lähteä kampuksen eteläpäädystä kohti pohjoisessa olevaa kaupunkia. Ensin asuinalueen läpi, sitten urheilukenttien läpi kohti historiallisia rakennuksia.

Kenttien välissä

Ylipiston päärakennus(?) on suunnilleen sellainen kuin voisi olettaa perinteisten mielikuvien mukaan. Rakennuksen statuksesta en ole varma, mutta ainakin tuon rakennuksen edessä on varattuna parkkipaikkoja joillekin isoille herroille. LISÄYS 9.9.: Yliopisto on ilmeisesti kasattu useammasta collegesta tjsp. yhdeksi suureksi, joten tämä on yhden collegen rakennus. Suuren kokonaisuuden hallinto tapahtuu nykykäsitykseni mukaan vähemmän tyylikkäistä rakennuksista aamiais/lounaspaikkani vieressä.

Päärakennus(?)
Historiallisesta päämajasta huolimatta paikoilleen ei olla jämähdetty vaan heti vieressä on uutta.

Uutta rakennuskantaa
Suurehko pulu lennossa.

Kampuksella ei saa treenata eläimiä urheiluperinteistä huolimatta
Eläinten harjoituskiellosta huolimatta täällä on ainakin yksi musta kissa.

Sellainen kampus. Suuri kokonaisuus ja varsinkaan urheilukenttien valtava määrä ei tästä taida aueta, mutta näillä mennään. Kiinnostuneet löytänevät yliopiston nettisivut helposti. Tästä onkin hyvä lähteä kohti kaupunkia. Ensin tulee vastaan asutusta. Juuri sellaista kuin mielikuvieni brittiasutus on eli karmaisevaa.

Kohti kaupunkia - perinteistä asutusta

To be continued...


Jälkiraapustus:
Bier und Reise hengessä jatketaan. Blogia kirjoittaessa on siemailtu Wells Banana Bread Beeriä, mikä todistaa että tarpeeksi hurja idea myy ainakin yhden pullon, sekä Everards Tigeriä. Jälkimmäinen on Leicesterhiressä pantua eli paikallista olutta. Ihan jees. Ensiksi mainittua ei ole ratebeerissä huonoksi tuomittu, mutta en ostaisi uudelleen.