sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Manchester, part II

Jatkoa ykkösosaan. Lähdetään liikkeelle The Britannia Hotellista, jonne kävin kirjautumassa sisälle. Rappukäytävä on mahtipontinen. Ulos mennessä päätän kävellä rappuset alas hissin sijasta. Tavoitteena on tutkia mitä löytyy matkalla Katedraalille ja Printworksille, jotka olen kartastani havainnut. Toisinsanoen aion tutkia mitä löytyy Piccadilly Gardensin takaa.

The Britannia Hotel

Tämän taisin ottaa ennen hotelliin kirjautumista, mutta sopii esitetäväksi paremmin tässä välissä.

 Fail

Sachas Hotel sijaitsee lähellä Piccadilly Gardenssia. Arabialaisia vaikutteita?

Sachas Hotel

Piccadilly Gardensin luoteiskulmasta lähtevä Market street on leveä kävelykatu alkupään ratikkalinjoja lukuunottamatta. Kauppoja on runsaasti.

Kävelykatu kauppojen lomassa

Printworks oli aikoinaan painotalo, nykyään viihdekeskus: ravintoloita, kahviloita, leffateatteri jne. Taustalla 108 metrinen CIS Tower, Manchesterin toiseksi korkein rakennus. Kaikkitietävän wikipedian mukaan tornin julkisivuna on aurinkopaneeleita.

Printworks

Aukiolla josta yllä oleva kuva on otettu sijaitsee The Wheel of Manchester: 60 metriin nouseva maailmanpyörä. Tässä vaiheessa alkaa jälleen sataa.

The wheel of Manchester

Manchesterin katedraali on normaali keskikokoinen tai jopa pieni kirkko. Lievä pettymys koska odotin jonkinlaista uskovien rahoilla rakennettua spektaakkelia. Noh, suunta kohti etelää keskustan länsipuolella kulkien. Sade taukoaa hetkeksi ja löydän torin jossa liehuvat Ranskan liput. Väkeä piisaa hetkeksi, mutta sitten iskee kaatosade ja tori alkaa tyhjetä. Riennän suuren puun alle, koska pieni sateenvarjoni ei tee ihmeitä jos vettä tulee ns. vaakasuoraan. Puu sijaitsee St. Ann's kirkon takana, jossa oleva plakaati kertoo minulle, että pällistelen ainoita keskustan alueella palvontapaikkojen ulkopuolella selvinneitä hautoja ja pyytää etten kiipeä niiden päälle. Vain muutama suuri holvi on selvinnyt kehityksen jaloista kun Manchester on kasvanut vauhdilla tiiviiksi keskukseksi.

Ranskalainen tori, kenties?

Sateen jatkuessa hieman heikompana lähden takaisin pohjoiseen kohti Arndalen suurta kauppakeskusta. Puun alla seisominen on tylsää ja sisätiloihin olisi kiva päästä. Kauppakeskus on suuri ja Exchange Courtilla ei lyö päätään kattoon ja tykkään lattian kuviosta. Ensimmäisenä tulee mieleen silmä.

Arndale Exchange Court

Sää alkaa kirkastua kauppakeskuksen kiertämisen jälkeen. Lähden uudelleen kohti etelää. Kaupungintalon edustalta kuuluu elämöintiä. Siellä kisataan 60 metrin kaupungin nopeimman tittelistä. Itse kaupungintalo on vaikuttava näky.

Town Hall edestä

Albert Square sekä Town Hall

Kaupungintalolta lähden länteen. Sieltä löytyy Spinningfields: tuoretta toimisto- ja asuntotuotantoa.

Spinningfields toimistoja

Spinningfields julistusta

Spinningfields asuntoja

Aika käydä syömässä ja odottaa josko pimeyden tultua olisi hienoja valaistuksia nähtävissä.

The wheel pimeyden laskeuduttua

Hard Rock Cafe

Chinatown

Hienoja valoja ei juurikaan näkynyt. Ehkä olin liikkeellä liian aikaisin vaikka täysi pimeys oli jo laskeutunut 21-22 välisenä aikana. 22 jälkeen alkaa jälleen sataa ja koko päivän kestänyt palloilu alkaa väsyttää, joten menen latautumaan huomiseen.

Hypätään aamuun. Ennen Liverpooliin menevän junan lähtöä on aikaa tutkia maisemia hotellin ja Piccadilly Stationin välillä. Joelta löytyy vanhaa teollisuusrakennusta sekä sateenkaarilippuja.

Wanha teollisuusrakennus

Itseasiassa niitä lippuja löytyy koko kadun varrelta. Olen saapunut jälkikäteen katsottuna Gay Villageen. Paikanpäällä tuli vahvasti mieleen tämä: Youtube -linkki

Gay Village

Pahoitteluni mikäli youtubesta kuultu & nähty jäi soimaan päähän koko päiväksi. Moahahaahahahhh! ;]
(on muuten oikeasti hyvä kappale & video)

Tässä välissä kävin Liverpoolissa, josta teen koosteen myöhemmin, joten hypätään suoraan iltaan. Jään Liverpoolista tulleesta junasta Oxford  Road Stationilla ja kävelen siitä Piccadillylle. Juna olisi toki mennyt sinne saakka, mutta aikaa on runsaasti. Mieluummin taaperran uutta reittiä pitkin kuin odotan asemalla.

Oxford Road Stationin edessä

Läheltä Manchesterin yliopistoa löytyy Vimton kunniaksi pystytetty taideteos.

Vimto

En muuten ottanut olutta tai muutakaan alkoholipitoista Manchesterissa, enkä Liverpoolissa, hämmentävää muuten niin kostealla reissulla. Yksin matkustaminen ilmeisesti raitistaa.