tiistai 21. syyskuuta 2010

Liverpool, part II

Jatkoa edelliseen. Pier Headilla sijaitsee vierekkäin kolme tunnettua pytinkiä, joiden edessä ennen jokea on runsaasti aukiotilaa, sekalaisia muistomerkkejä, kanaali sekä moderni vierailukeskus ja rakenteilla oleva museo, jonka ulkonäkö on samaa sarjaa vierailukeskuksen kanssa eli todella kaukana kolmesta jykevästä. Keskimmäinen jykevästä kolmikosta oli julkisivurempassa, mutta kyseinen rakennus taitaa olla vähiten spektaakkelimainen, joten eipä haittaa. 90 metriä korkean Royal Liver Buildingin katolla olevat  Liver Bird -linnut on sidottu hyvin näkyvästi jotteivät karkaisi.

Edessä Titanic Memorial, takana Royal Liver Building

Port of Liverpool Building

Museum of Liverpool, oikealla Merchant Navy Memorial

Vasemmalla vierailukeskus, oikealla Liver Building sekä Cunard Building

Vierailukeskuksen ja museon väliin tehdyt korkeuserot luovat vaihtelua, istumapaikkoja ja selkeitä kulkuväyliä. Olisi paljon tylsempi ilman niitä.

George's Dock Ventilation and Control Station, Pier Head

Yllä oleva rakennus on Queensway Tunnelin ilmastointi ja hallinta-asema. Siirryn kohti keskustan shoppailualueita.

Ei näytä perin englantilaiselta

Queen Victoria Monument

Olen tainnut saapua perille keskustan laajalle kävelykatualueelle.

Costa Coffee

Liikkuvilla tolpilla suojattu kävelykatu keskustassa

Liverpool ONE on eittämättä yksi hienoimmista näkemistäni kauppakeskuksista. Katolla on puisto, josta on hyvät näkymät Albert Dockiin. Valitettavasti en ehtinyt aikataulusyistä käydä kyseisessä satamassa.

Liverpool ONE:n kattopuistosta nähtyä

Albert Dock Liverpool ONE:n kattopuistosta nähtynä

Liverpool ONE

Takaisin kävelykaduille ja pienen pyörimisen jälkeen Chinatownia etsimään...

Levymyyntiä edistämässä

Hyvin soitti nauhalta tulleen länsimaisen taustamusiikin päälle, mutta silti mieleeni tuli välittömästi kenties paras koskaan tehty sketsisarja: The Fast Show [4:42 kohdalla].

Grand Central

Grand Central on kaikkitietävän wikipedian mukaan itseasiassa vanha kirkko, jossa on nykyään vaihtoehtoisia kauppoja. Ei näytä ollenkaan kirkolta vaikka olisikin ollut metodistikirkko. En tosin tiedä yhtään mitään metodisteista enkä haluakaan... Wikipedia varmaan kertoisi. Alla on hieman perinteisempi englantilainen kirkko, joka sattui matkan varrelle.

St. Luke's

Viimein Chinatownissa!

Portti Chinatowniin

Kysienen chinatownin portti on wikipedian mukaan suurin Kiinan ulkopuolella oleva. Valitettavasti en ehdi kauaa ihmetellä Chinatownia, koska illan aikana pitäisi ehtiä Manchesterissa ja Sheffieldissä junia vaihtaen Loughboroughiin.

Liverpool Cathedral

Liverpoolin katedraali on maailman 4 tai 5 suurin. En tiedä millä mittarilla, eivätkä taida tietää itsekään kun tarkka sijoitus on kiistanalainen. Korkeutta massiivisella ilmestyksellä on 100,8 metriä ja pituutta 188,68 metriä. Näyttää kuvassa pienemmältä kuin livenä, mutta päädyssä olevasta punapaitaisesta miehestä voi ottaa mittakaavaa. En kuulu kirkkoon, joten voinen sanoa, että rakennus on helvetin iso.

Hope Street - Matkalaukkuja

Hope Street johtaa seuraavan katedraalin pääsisäänkäynnille alle kilometrin päässä kilpailevan lahkon katedraalista. Grand Centralin metodistit olivat päättäneet luopua kilpailusta nähtyään nämä kaksi muuta.

Liverpool Metropolitan Cathedral

Liverpool Metropolitan Cathedral on lievästi sanottuna epätavallinen ilmestys katedraaliksi. 85 metrin korkuisena se on myös vaikuttava ilmestys. Vähitellen täytyy kuitenkin kiirehtiä junalle. Valitettavasti, sillä pidin tuulisesta, mutta aurinkoisesta Liverpoolista enemmän kuin Manchesterista, mitä olin ensisijaisesti mennyt ihmettelemään ja mihin oli varattu paljon enemmän aikaa.

BBC screen

Lupailin aikaisemmin kuvaa Stockportin ja Sheffieldin väliltä. Ainakin itse tykkäsin, en tiedä mitä mieltä te olette. Tietääkseni nuo kukkulat eivät ole niin korkeita, etteikö puut voisi siellä kasvaa. Lampaille ja lehmille laidunmaita? Joka tapauksessa metsäiset kummut olisivat olleet jotenkin tylsemmän näköisiä. Kenties olen turtunut metsien näkemiseen?

Maisemaa junan ikkunasta Stockportin ja Sheffieldin välissä

Maisemaa junan ikkunasta Stockportin ja Sheffieldin välissä