perjantai 24. syyskuuta 2010

Leicester

(16.9.) Leicester tai oikeaoppisesti suoraan Suomeksi luettuna/lausuttuna Lester (heikolla loppuärrällä). Tarkoituksena on illalla mennä porukalla syömään turkkilaista pöperöä kyseisessä kaupungissa. Valitettavasti myöhemmin selvisi, että tarjolla on ainoastaan kanaa tai kylmää sapuskaa. Harmillista. Noh, saavuin kaupunkiin pari tuntia ennen muita, jotta pääsin seikkailemaan ympäriinsä hyvän valon aikaan ja täysin itsekseni. Rautatieasemalta suuntasin kohti keskustaa ilman selkeää päämäärää. Kattoo ny mitä vastaan tulee tai nurkan takana pilkottaa ja etenee sitten sen mukaan.

Leicester Train Station

Pirteän sininen hotellitorni by the way... Etenkin tuon harmaan betonin rinnalla.

Arriva that did not arrive

Savupiippu... puuttuuko tosta talosta katto?

Hauskat puskat, kiva tuulilasin heijastus, grand hotel ja pyöreä pilvi.

Grand Hotel

"Have you hugged your toilet today?" Kalkkunakahvilan opiskelijabileissä on tarjolla huonoa kalkkunaa tai vaihtoehtoisesti jotain kahvia vahvempaa.

Turkey Cafe

Kaupungintalon edustalla on valtava suihkulähde, viihtyisä pikkupuisto sekä runsaasti leijonia.

Leijonia

Town Hall

The Corn Exchange

Leicester Marketilla myytiin kasviksia hirveän älämölön saattelemana kun myyjät huusivat toistensa päälle. Myynnissä oli myös sekalaista rihkamaa. Torin laidalla oli Corn Exchange sekä  hämärä setä, joka vaani ohikulkijoita.

Creepy old man

Right...

Mitäköhän tuohon ylläolevaan sanoisi. Katu-uskottava asiakas ei ollut tuossa kun tarkensin kuvaa. Hyvä ajoitus. Kokonaisuus on jotain uskomatonta... meinasin revetä.

Pulujen kantapaikka

Tähän väliin olisi jälleen tarjota geneerisen näköistä peruskatedraalia, jonka piispa ajaa punaisella Ford Fiestalla, mutta alkavat tympiä, joten laitan edempänä olleen synkemmän ilmestyksen ja sen vieressä olleen muinaisjäännöksen, mistä ei ole paljoa jäljellä.

St. Nicholas

Jewry Wall 
Kuljin korttelin verran talojen takana muutaman metrin korkeudessa ollutta kujaa pitkin kohti puistoa, joka oli surkea.

Hämärä korotettu kuja

Puiston vieressä on joki, jossa pari setää sääti asuntovenettä laituriin. Oli siellä myös sorsia ja neljä joutsenta.

Asuntoveneitä

Ei se puisto näin huono yleisesti ottaen ollut kuin kuvassa, mutta vähän sinne päin. Näin tuolla muuten kaksi rottaa. Vikkeliä otuksia, ei saanut kuvaan. Tämän löysin rottaa etsiessäni.

Castle Gardens

Puistosta lähdin takaisin, kohti Highcrossin kauppakeskusta, joka oli aikaisemmin kirjaimellisesti hohtanut horisontissa muutaman korttelin päästä kävellessäni.

No bull

St. Peter's Square

Kaupungin keskus. Kellotorni. Samalla aukiolla on patsas pallontavoittelutilanteesta, jossa käytetään kättä pidempää apuna.

Clock Tower

Kättä pidempää mukana pallontavoittelutilanteessa

Kellotornilla tapasin odottelun jälkeen muut ja lähdimme etsimään hämärää turkkilaista paikkaa. Osa paikallisoppaiden kyydillä ja osa, kuten minä, taksilla. Taksi ei löytänyt perille, mutta muutaman sadan metrin päähän sentään. Syömisen jälkeen taksi sentään löysi rautatieasemalle ennen ~2130 junan lähtöä. Junaan joutui silti kiirehtimään ja 11 minuutin pituinen junamatka ei mennyt aivan putkeen:

Ei näin.

Mitä tapahtui: kaksi junaa oli yhdistetty pitkäksi ja kiireessä nousin parin muun kanssa takimmaiseen junaan. Vain etummaisesta pääsi ulos ennen päätepysäkkiä, Nottinghamia, koska muiden asemien laiturit olivat liian pienet. 11 min matka Loughboroughiin oli vaihtunut 40 minuutin matkaan Nottinghamiin, jossa piti odottaa 50 min seuraavan ja samalla viimeisen junan lähtöön. Siinähän ehti ottaa yhdet aseman vieressä olevan hotellin baarissa! Kuva on otettu takaisin menevän junan lähtöä odotellessa. ~2340 saavuin vihdoin Loughboroughiin. Vain pari tuntia ja yhtä olutta myöhemmin kuin piti.


---------------------------------------------

(17.9) Stansted Airport. Ruuhkainen kenttä, kaikkialle oli pitkät jonot. Kaiken lisäksi turvatarkastuspisteessä oli jonkun kengät hukassa laitteiston sisällä. Tietenkin juuri kun olin seuraavana vuorossa. En tiedä miten ihmeessä kengät olivat sinne päätyneet ja virkailijatkin olivat ihmeissään. Toinen löytyi kai vahingossa ja toinen oli  usean minuutin tähystyksen jälkeen jossain sisuksissa erittäin hankalassa paikassa. Joutuivat sulkemaan linjan ja avaamaan viereisen vanhemman linjaston.

Takaisin Saksaan (ei tosin tuolla koneella)

Kaikenkaikkiaan hassunhauska ja 15 uuden testatun oluen myötä myös melko kostea 10 päiväinen työmatka Englannissa. Tietenkin 100% läsnäolo siellä missä piti, mikäli joku ihmettelee ahkeraa palloilua siellä sun täällä. Kyllä siinä ohessa ehti. ;)

Btw. Saksassa vietetty kuivaa kautta matkan jälkeen, vaikka Oktoberfest on toisaalla jo alkanut.