keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Köln, part II

Jatkoa ensimmäisestä osasta. Luvassa on erittäin sekalainen välibloggaus suhteellisen ehjien kokonaisuuksien välissä. Seassa on (toivottavasti) muutama onnistunut otos, joten ei syytä huoleen. :)

Edellinen osa jäi shoppailumahdollisuuksiin, joten jatketaan siitä. Piti käydä hotellin check-inistä noutamassa avaimet ja jatkaa siitä kaupungin keskustan reuna-alueiden tutkimisella. Kävelykatu päättyy valitettavaan jäätelöonnettumuuteen. Liekö itse Jesseltä pudonnut?

Jätskiä

Kukon punainen nokka (vai nenä tässä tapauksessa?) aiheutuu parhaat päivänsä nähneestä ruususta.

Punanenäinen kukko

Sparkassepankin konttorin aula näyttää lasin läpi katsottuna suurehkolta.

Sparkassen konttori

Hotellihuoneen tarkastuksen jälkeen lähdin etsimään synagoogaa, jota wikitravel kuvaili Batmanista tutun Gotham Cityn tyyliseksi. Kuvaa en ollut etukäteen nähnyt, joten odotukset olivat korkealla. Kaupungin tällä suunnalla voisi luulla liikkuvansa esimerkiksi Helsingissä. Ei pesukoneen vuoksi vaan ihan kuvan ulkopuolisten yleisten katunäkymien.

Normikatu

Wikitravel oli oikeassa. Toisaalta etuseinän tekstistä voisi päätellä kyseessä olevan avaruusolioiden rakentama paikka.

Synagooga Gotham Citystä

Synagoogalta lähden kohti kaukaisuudessa olevaa Mediaparkkia. Normitalon seinäkoriste muistuttaa viiksillään, että ollaan Saksassa.

Normitalon viiksekäs seinäkoriste

Uusiokäyttöön tuunattu kirkko

Matkalla harhaudun reitiltä puistoon, minkä edustalla on lievästi sanottuna hämärä kyltti...

WTF!?

... sekä suorakulmion muotoinen järvi, jossa törröttää pilli.

Isohko pilli

Puistosta poistuttuani näen horisontissa jonkinlaisen linnan. Ei ole Mediaparkin suunnassa, mutta ei se mitn. Sijaitsee itseasiassa aikaisemmin nähdyn Sparkassen lähellä, muttei näy siihen suuntaan kovin hyvin. Linna paljastuu vanhaksi portiksi, jonka aukiolla on mielenosoitus Iranin demokratian puolesta... tai jotain sinne päin. Kiinnostavampaa oli mennä syömään aukion reunalla sijaitsevana subwayhin, minkä yläkerrasta näin, että tilapäislavalla pidettiin palopuhetta. Yleisöä ei liiemmin ollut. En ihmettele...

Rudolfplatz

Suuri osa paikallisista liikennevaloista kehottaa seisomaan päällekkäin vihreää odottaessa.

Normiliikennevalo

Syömisen jälkeen pääsen jälleen taapertamaan kohti Mediaparkkia, minkä vetonaula on jo vilahtanut horisontissa. Hansaringillä on kaistojen välissä puistoa. Pari suihkulähdettä on kuivana, mutta keskimmäinen, piiitkä, allas on onneksi toiminnassa.

Suihkulähteitä Hansaringillä

Altaassa oli sorsia sukeltamassa pohjalta ruokaa. Yksi oli poikkeuksellisen vaalea.

Sorsa Hansaringillä

Päädyin lopulta Mediaparkkiin. Vandaalit olivat iskeneet järven yli vievälle kävelysillalle. Päänvaihdoksista pisteet tekijälle. Muuten ihan hirveetä sotkua.

Vandalismia! (mutta hienot päät)

Järvellä uiskenteli muutama sorsa sekä viisi joutsenta: kaksi valkeaa aikuista ja kolme lähes valkeaa lähes aikuista. Tarpeeksi kauan järven reunalla paikallaan ihmeteltyäni, joutsenet tulivat viereen. Veikkaan, että ainakin pari niistä olisi syönyt jopa kädestä jos vain olisi ollut jotain annettavaa. Hieman kauempana, saaressa olleessa puussa oli kurki.

Joutsen mediaparkissa

Miksi taapersin pitkän matkan Mediaparkkiin? Korkeisiin rakennuksiin hurahtaneena tietenkin Kölnturmin vuoksi. Katto tulee vastaan 148,5 metrin korkeudessa ja rakennus on siten Kölnin korkein, Saksan 12. korkein ja samalla toiseksi korkein Frankfurtin ulkopuolella sijaitsevista. Frankfurt on "yllättäen" korkealla listallani kohteista, missä haluaisin käydä. Vajaa kolme tuntia junalla BS:sta... ehkä sitten keväällä.

Kölnturm

Mediaparkista löytyy myös mediaa. Esimerkiksi leffateatteri. Taustalla näkyvät synkät pilvet eivät osuneet kohdalle. Kuvan etualalla näkyvät tolpat ovat todennäköisesti osa Kölnturmin ilmanvaihtoa.

Cinedom

Vaihtoehtoista näkökulmaa ruusupensaaseen:

Valkoisia ruusuja

Kölnturm on siis Kölnin korkein rakennus, mutta on täällä jotain korkeampaakin. Korkein rakennelma on Colonius. 266 metrinen telekommunikaatiotorni.

Colonius

Mediaparkista lähdin pyörimään lähialueella ja keskustan pohjoispuolella. Aivan ensimmäinen kuva on Mediaparkin vierestä.

Vähemmän perinteistä värivalintaa

Jälleen kerran jotain horisontissa siintänyttä.

St. Gereon

St. Gereonin ovenkahvat eivät ole aivan yhtä omituiset kuin Domin ovenkahvat, mutta kaukana perinteisistä nykymalleista.

Omituiset ovenkahvat, osa kaksi

 Jossain vaiheessa päädyin Ebertplatzille. Yllättäen horisontissa siintänyttä korkeaa rakennusta etsiessäni.

Joku on ajanut pienemmän jalankulkijan päältä

Siinähän se Platzin reunalla. 109 metrinen Ringturm. Ilta alkaa jo hämärtää, puisto on aivan varjossa ja talo hohtaa toisella puolella. Hämärtymisestä huolimatta jatkan kohti pohjoisessa sijaitsevaa Agnesvierteliä...

Ringturm

... jossa näen mm. africolan...
Africola

... sekä Fort X:ssä kaupungin ruusutarhan. Ruusutarhassa näin pienen hiiren kiipeilemässä korkeassa pensaassa. Oli sen verran vikkelä oksalta toiselle siirtymisessä, että päätin seurata katseella, en kameralla.

Ruusupuutarha Fort X:ssä

Fort X:n edustalla on muuten kyltti, joka kertoi 4,9 km Hbf / Dom. Noh, mitäs pienistä. Ei tunnu missään, kun tuollainen matka on jo muutamaan kertaan tänään kävelty. Perillä voi sitten tankata Kölschiä. :)

Loppukevennyksenä eläimellisen menon täydentävät nämä veljekset.

Veljekset

Viimeisessä osassa on mm. pimeää, Maailman suurimmat valokuvausalan messut sekä olutarvio paikallisesta erikoisuudesta.